Interviu cu Sergiu Papuc, candidatul PSD la funcţia de primar al Municipiului Târgu-Mureş: „Vrem o guvernare locală deschisă” Business
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 1052 Vizualizări

Interviu cu Sergiu Papuc, candidatul PSD la funcţia de primar al Municipiului Târgu-Mureş: „Vrem o guvernare locală deschisă”

papuc 1Reporter: Care sunt principalele puncte ale proiectului dumneavoastră pentru Tîrgu-Mureş?

Sergiu Papuc: În primul rând, PSD vrea o guvernare locală deschisă. Noi vrem transparenţă, astfel încât toţi cetăţenii interesaţi să ştie cum se iau deciziile în Primăria Tîrgu-Mureş şi în Consiliul Local Municipal. Aceasta este prima condiţie necesară pentru a reuşi să implementăm orice proiect major pe care ni-l propunem. Guvernare deschisă înseamnă ca primarul şi consilierii locali să fie în dialog permanent cu instituţiile, firmele şi organizaţiile neguvernamentale, să caute soluţii pentru dezvoltare. Guvernare deschisă înseamnă ca primarul să practice diplomaţia economică, să devină ambasadorul proiectelor oraşului în ţară şi în străinătate. Guvernare deschisă înseamnă să vii în ajutorul investitorilor şi nu să îi alungi supunând că nu se poate. A deschide un oraş înseamnă să ai o preocupare permanentă pentru dezvoltarea lui în toate sensurile: infrastructură, educaţie, cultură, sport, zone de agrement, turism, siguranţă publică. Prea mult am auzit că nu se poate. Vă dau un exemplu: nouă, celor de la PSD, ni se pare firesc să întrebăm UMF-ul, care se află într-o perioadă de dezvoltare fără precedent, care sunt direcţiile sale de dezvoltare, pentru ca noi ca şi administraţie locală să putem veni în sprijinul lor. De departe, în opinia noastră UMF Tîrgu-Mureş este principalul motor de dezvoltare al oraşului.

papuc 2

Reporter: Cine este vinovat pentru lipsa investiţiilor majore şi a locurilor de muncă bine plătite?

Sergiu Papuc: Acei oameni care tot timpul ne explică cum nu se poate. PSD este un partid politic responsabil, care face politici. Noi nu căutăm vinovaţi. Noi căutăm soluţii. Anul trecut, când eram în pericol să rămânem cu gunoiul în stradă, am căutat soluţii. PSD Tîrgu-Mureş a stat atunci în dezbatere internă timp de o săptămână. După ce am avut toate informaţiile şi am găsit soluţia legală am cerut în mod imperativ consilierilor noştri să voteze prelungirea contractului dintre Salubriserv şi Primărie. Aceasta chiar dacă ştiam cu toţii că vina pentru această situaţie aparţinea şi Primăriei Tîrgu-Mureş şi Consiliului Judeţean Mureş. Datoria noastră însă era să rezolvăm o situaţie gravă.

Reporter: Cum vedeţi Tîrgu-Mureşul astăzi şi cum îl vedeţi peste 4 sau 8 ani?

Sergiu Papuc: Este un oraş frumos, destul de curat, în care poţi să îți creşti copiii în siguranţă. Din punctul nostru de vedere însă, este nevoie de mai mult. În primul rând, de creştere economică. Aici noi ne vom axa pe resursele pe care le avem şi anume: universităţi, spitale – pentru că aici se practică medicină de excelenţă. Avem nevoie să ne conectăm cu lumea prin infrastructură rutieră modernă. Tîrgu-Mureşul va avea o oportunitate mare odată cu construirea autostrăzii şi a centurii ocolitoare. PSD a propus deja, prin parlamentarii săi, două proiecte importante pentru Tîrgu-Mureş, amândouă aflate în curs de adoptare: înfiinţarea la Tîrgu-Mureş, pe locul fostei unităţi militare de la Podul Mureş, a Institutului Naţional de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă, un proiect ambiţios, modern, unic în Europa, precum şi pensionarea anticipată pentru locuitorii oraşului care au fost afectaţi de poluarea combinatului chimic. Iată că PSD Mureş este interesat de a aduce investiţii aici, de a aduce prestigiu oraşului, de a veni în sprijinul populaţiei într-o problemă de mediu. Veţi vedea în timpul campaniei electorale că proiectele PSD pentru judeţul Mureş şi pentru Tîrgu-Mureş sunt îndreptate înspre dezvoltare economică, precum şi pentru creşterea prestigiului acestei zone a ţării. Noi ştim că avem nevoie de o strategie multianuală pentru a dezvolta acest oraş şi aceasta trebuie îndreptată înspre un oraş universitar şi cultural de excelenţă, înspre un oraş în care medicina de excelenţă să se dezvolte, iar aceasta să atragă după sine dezvoltarea unei industrii conexe domeniilor enunţate. Pentru noi, educaţia a fost, este şi va fi prioritatea numărul 1.

Reporter: Cum veţi aborda negocierile politice în Consiliul Local în timpul mandatului?

Sergiu Papuc: Negociem orice proiect în interesul oraşului, cu toate forţele politice care vor face parte din consiliu. Şi până acum am votat proiecte de hotărâre propuse de alte formaţiuni politice, pentru că erau benefice oraşului. Nu vom fi însă de acord să votăm proiecte care din punctul nostru de vedere înseamnă bani irosiţi, care nu aduc plusvaloare oraşului, doar de dragul ca cineva din zona administraţiei să îşi facă imagine din bani publici.

Reporter: Aţi absolvit facultatea de Drept la Bucuresti. De ce la Bucureşti?

Sergiu Papuc: Am absolvit Facultatea de Drept din Bucureşti în 2007, cu media 9,30. Am avut norocul să am profesori dintre cei mai buni din tară. De aceea am şi ales să învăţ la Bucureşti. L-am avut profesor pe regretatul Antonie Iorgovan, profesor de drept administrativ, care mi-a insuflat pasiunea pentru administraţie şi datoria pentru respectarea legilor din domeniul administraţiei. Lucrarea de diplomă mi-a fost coordonată de Valer Dorneanu, care a fost şi Preşedintele Camerei Deputaţilor şi lider marcant al PSD.

Reporter: De unde pasiunea pentru Drept?

Sergiu Papuc: Bunica din partea mamei a fost judecător, Preşedintele Tribunalului Mureş şi mai apoi, după pensionare, avocat. Mama, care acum este avocat, a fost şi ea judecător, îndeplinind pentru o perioadă şi funcţia de Preşedinte al Judecătoriei Tîrgu-Mureş. Bunicul din partea tatălui a fost şi el procuror. Tatăl meu este de profesie inginer, acum fiind expert judiciar evaluator. Se pare că pasiunea pentru drept am moştenit-o pe filieră maternă. Sora mea, Patricia a ales şi ea să urmeze tot Facultatea de Drept la Bucureşti, iar apoi a absolvit masterul în drept european la Copenhaga

Reporter: Sunteţi tată de puţin timp, cum veţi reuşi să vă rupeţi de familie în această perioadă?

Sergiu Papuc: Îi mulţumesc soţiei mele, Anamaria, şi bunului Dumnezeu pentru acest dar divin, care este fiica mea Francesca Maria, născută în ianuarie 2016. Am foarte mare noroc pentru că toată familia mea şi a soţiei ne sprijină.

Reporter: Acum, în plină campanie electorală, vă rugăm să transmiteţi un mesaj locuitorilor municipiului Tîrgu-Mureş.

Sergiu Papuc: Ne vom întâlni cu cât mai mulţi dintre ei. Vom merge să discutăm cu locuitorii proiectele noastre, vom asculta opiniile lor, iar din iunie încolo vom duce propunerile noastre în Consiliul Local, pentru a le pune în aplicare. Eu îi invit pe locuitorii oraşului să primească cu deschidere proiectele noastre. Îi invit de asemenea să voteze cu încredere candidaţii PSD pentru Primăria Tîrgu-Mureş şi pentru Consiliul Local Tîrgu-Mureş. Suntem o echipă de oameni deschişi, neconflictuali, fiecare profesionist în domeniul lui de activitate.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE