Grădina Zoologică din Târgu-Mureş, preluată de o fundaţie? Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1166 Vizualizări

Grădina Zoologică din Târgu-Mureş, preluată de o fundaţie?

zooConsilierii locali din noul Consiliul Local al municipiului Târgu-Mureş vor avea în mapele şedinţei din luna iunie 2016 un proiect de hotărâre care vizează transmiterea mai multor bunuri mobile şi imobile din patrimoniul Unităţii Administrativ Teritoriale Târgu-Mureş – Serviciul Public Administraţia Grădinii Zoologice către Fundaţia Tîrgu-Mureş Zoo, până la 1 iulie 2016, dată de la care respectiva fundația va funcţiona pe noul cod fiscal. Proiectul a fost iniţiat de viceprimarul Peti Andrei şi făcut public pe site-ul Primăriei Târgu-Mureş, secţiunea Consiliul Local/Proiecte HCL.

Exemplu preluat „de la majoritatea grădinilor zoologice din Europa”

Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 46 din 25 februarie 2016 privind înfiinţarea Fundaţiei Tîrgu-Mureş Zoo, s-a procedat la depunerea documentelor necesare la Judecătoria Târgu-Mureş pentru înfiinţarea fundaţiei şi înscrierea în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. „În dosarul civil nr. 4923/320/2016, în data de 3 mai 2016, se dispune înregistrarea Fundaţiei Tîrgu-Mureş Zoo”, a precizat ing. Horaţiu Gorea, directorul Serviciului Public Administraţia Grădinii Zoologice Târgu-Mureş.

Acesta a menţionat că pentru a se putea atinge scopul şi obiectivele propuse în Actul constitutiv şi Statutul noii fundaţii, este necesară transmiterea în administrare a mai multor bunuri mobile şi imobile din patrimoniul Municipiului Târgu-Mureş în cel al Fundaţiei Tîrgu-Mureş Zoo, astfel încât începând cu 1 iulie 2016 fundaţia să funcţioneze pe noul cod fiscal. „Bunurile vor fi transmise în administrare pe perioada cât va funcţiona ca şi Grădină Zoologică. Acest exemplu de transformare a Grădinii Zoologice a fost preluat de la majoritatea grădinilor zoologice din Europa, după care s-au dezvoltat în mod spectaculos. Suntem convinşi că acelaşi lucru se va întâmpla şi la Târgu-Mureş”, a subliniat ing. Horaţiu Gorea.

Valoarea bunurilor transferate: 42,03 milioane lei

Potrivit site-ului Primăriei municipiului Târgu-Mureş, valoarea bunurilor mobile şi imobile care vor fi transferate din patrimoniul Unităţii Administrativ teritoriale Târgu-Mureş în cel al Fundaţiei Tîrgu-Mureş Zoo este de 42,03 milioane lei. De asemenea, în cazul unui vot favorabil al consilierilor locali, Fundația Tîrgu-Mureş Zoo va plăti anual către Unitatea Administrativ Teritorială Târgu-Mureș „un procent de 1% din veniturile economice încasate, precum şi 50% din veniturile obținute din închirierea bunurilor proprietate publică”, termenul de plată fiind „până la 31 martie a anului următor pentru exercițiul financiar încheiat.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE