FOTO: Taina iubirii împlinite, respectată la Sărmaşu Sărmașu
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 824 Vizualizări

FOTO: Taina iubirii împlinite, respectată la Sărmaşu

Conducerea Primăriei oraşului Sărmaşu a felicitat duminică, 27 august, în Parcul Central din localitate, cuplurile care în acest an au împlinit 50 de ani, respectiv 60 de ani de căsătorie. Momentul a fost inclus în programul celei de-a 15-a ediţii a Zilelor Sărmăşene, sub denumirea sugestivă de „Nunta de Aur” şi „Nunta de Diamant”.

Cupluri de „diamant” şi de „aur”

În acest an, nu mai puţin de şase cupluri au împlinit şase decenii de când au spus „Da” în faţa ofiţerului de stare civilă: Chertes Ioan şi Fironica (Sărmaşu), Foris Ludovic şi Ghizela (Sărmaşu), Sabău Iacob şi Susana (Sărmăşel), Zőld Ludovic şi Edita-Ana (Sărmaşu), Şugar Neculae şi Aurelia (Sărmăşel) şi Soos Ludovic şi Luiza (Sărmaşu).

De asemenea, alte 21 de perechi din oraşul Sărmaşu au aniversat în acest an împlinirea a 50 de ani de căsnicie: Groza Melinte şi Ema (Sărmaşu), Dreptate Alexa şi Ana (Sărmaşu), Cămărăşan Vasile şi Marioara (Balda), Naşca Vasile şi Maria (Sărmaşu), Michi Alexa şi Maria (Sărmăşel Gară), Rusu Traian şi Virginia (Vişinelu), Ivanovici Traian şi Maria (Balda), Orha Tănase şi Măriuca Rafila Steluţa (Sărmăşel), Porkolab Alexandru şi Ileana (Sărmaşu), Roşca Luca şi Maria (Sărmăşel), Nică Vasile şi Cornelia (Sărmăşel), Bodo Vasile şi Elisabeta (Sărmaşu), Candale Ioan şi Letiţia (Sărmaşu), Czitroszki Ştefan şi Iolanda (Sărmaşu), Cîrlan Petru şi Viorica (Sărmăşel Gară), Nagy Iosif şi Aurica (Sărmaşu), Biscoş Teodor şi Rodica (Sărmăşel), Dudea Ilie şi Ana (Vişinelu), Chiluţ Maxin-Marin şi Larisa Violeta (Sărmaşu), Moga Vasile şi Maria (Vişinelu) şi Furnea Ioan şi Ana (Sărmaşu).

Căsătoria, „taina iubirii împlinite şi a speranţei avântate”

Cele 27 de perechi au fost felicitate de ing. Ioan Mocean, primarul oraşului Sărmaşu, care le-a oferit diplomele „Nunta de Aur” şi „Nunta de Diamant”, precum şi câte un plic cu o sumă simbolică de bani şi un buchet de flori.

„Le spun tinerilor care vin în faţa mea, în calitate de ofiţer de stare civilă, un discurs în care le amintesc că o căsătorie este un eveniment de o deosebită însemnătate în viaţa fiecărui cetăţean, fapt pentru care se acordă importanţa cuvenită acestui moment solemn. Bazată pe legi aşezate de Dumnezeu dintr-un început, căsătoria este taina iubirii împlinite şi a speranţei avântate, a bucuriei ce se răsfrânge peste toţi şi peste toate, este sărbătoarea ce înseninează feţele, evidenţiind frumuseţea şi bucuria de a trăi”, a afirmat ing. Ioan Mocean, care a urat sărbătoriţilor multă sănătate, bucurii şi împliniri alături de cei dragi.

Moment de bucurie şi recunoştinţă

La ceremonie a fost prezent şi preotul ortodox Daniel Camară, care a rostit un scurt cuvânt de învăţătură.

„Evenimentul de astăzi este o sărbătoare a familiei, mai ales în contextul actual în care se vorbeşte atât de mult despre familie, în contextul în care foarte mulţi tineri amână momentul căsătoriei, a întemeierii familiei, în contextul în care asistăm la atât de multe divorţuri, iată că la Sărmaşu există această sărbătoare a familiei. Ne bucurăm pentru dumneavoastră! Este un moment de bucurie şi un moment de recunoştinţă. Recunoştinţă în primul rând datorită lui Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este cel ce ne dăruieşte zilele, Dumnezeu este cel care ne poartă de grijă şi Dumnezeu este cel care v-a purtat de grijă să ajungeţi până în acest moment. Un moment de bucurie şi recunoştinţă, unul pentru celălalt, pentru că v-aţi fost alături la bine şi la greu şi învăţăm de la dumneavoastră că familia nu înseamnă numai urcuş neted, ci înseamnă şi dificultăţi şi greutăţi, înseamnă şi sacrificiu. Fără sacrificiu nu aţi fi ajuns aici. Fără iertare nu aţi fi ajuns aici, fără toleranţă nu aţi fi ajuns aici, fără sprijin reciproc nu aţi fi ajuns aici. De aceea, vă considerăm exemple pentru noi şi pentru toţi tinerii şi pentru societate”, au fost cuvintele părintelui ortodox Daniel Camară.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE