Share

Home / Recomadări zi de zi / Grevă de avertisment la Institutul de Medicină Legală Târgu-Mureş

Grevă de avertisment la Institutul de Medicină Legală Târgu-Mureş

Angajaţii Institutului de Medicină Legală (IML) din Târgu-Mureş au declanşat luni, 7 mai, o grevă de avertisment, ca urmare a nemulţumirilor legate de scăderile veniturilor, în urma aplicării Legii Salarizării personalului plătit din fonduri publice şi a Regulamentului de sporuri, informează www.agerpres.ro.

„Angajaţii IML Târgu-Mureş au hotărât ca astăzi, între orele 8 şi 10, să declanşeze o grevă de avertisment, datorită unor nemulţumiri rezultate în urma aplicării Legii 153, a salarizării unitare şi a Regulamentului de sporuri. Concret, efectele acestor acte normative a dus la scăderea venitului net lunar la nivelul funcţiei de chimist principal prin plafonarea salariului de bază cu transferul contribuţiilor de 25%, începând in luna ianuarie, iar din martie, cu o scădere de până la 2.000 de lei, datorită aplicării regulamentului de sporuri, care impune acordarea unui spor într-un interval de până la 55-85% pentru condiţii deosebit de periculoase, dar am primit doar 10%, o aplicare care mi se pare injustă şi nelegală. De asemenea, a scăzut net lunar venitul şi la personalul auxiliar din laboratoare, cu sume cuprinse între 900 şi 1.700 de lei faţă de luna februarie şi faţă de anul 2016. Asistenţii medicali care manipulează cadavre – 1.500 -1.800 de lei, diminuarea sporului de condiţii deosebit de periculoase”, a declarat, pentru Agerpres, Adriana Jung, chimist principal toxicolog.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ludușenii completează declarații de impunere

După aprobarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de Management Integrat al Deșeurilor …

Share
Share