Home / Agricultura / Prețurile medii la produsele agricole, aprobate

Prețurile medii la produsele agricole, aprobate

Consilierii judeţeni au aprobat joi, 24 octombrie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, prețurile medii la produsele agricole pentru evaluarea în lei a arendei exprimată în natură în cursul anului 2019.

Potrivit articolului 84, alineatul 5, din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal cu toate modificările şi completările ulterioare, în cazul veniturilor obţinute din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal, venitul brut se stabileşte pe baza raportului juridic/contractului încheiat între părţi şi reprezintă totalitatea sumelor în bani încasate şi/sau echivalentul în lei al veniturilor în natură primite.

“În cazul în care arenda se exprimă în natură, evaluarea în lei se va face pe baza preţurilor medii ale produselor agricole, stabilite prin hotărâre a Consiliului Judeţean, ca urmare a propunerilor direcţiei teritoriale de specialitate a Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, hotărâre care trebuie emisă înainte de începerea anului fiscal. Această hotărâre se transmite direcției generale ale finanțelor publice județene, pentru a fi comunicate unităților fiscale din subordine”, a precizat Péter Ferenc.

Lista cu preţurile medii practicate în pieţele din judeţul Mureş poate fi vizualizată accesând linkul următor:

Lista preturilor medii practicate in pietele din judetul Mures

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Reactualizare de PUG în Chețani

Primaria comunei Chețani, în calitate de titular, anunță publicul interesat asupra disponibilizării Proiectului de plan …