Home / Administratie / Parcare de aproape 9 milioane de euro sub Piața Trandafirilor
Piața Victoriei

Parcare de aproape 9 milioane de euro sub Piața Trandafirilor

Distribuie

Consilierii locali târgumureșeni au votat, în cea mai recentă ședință, indicatorii tehnico-economici privind obiectivul de investiții “Parcaj subteran, zona centrală Piața Trandafirilor” din Municipiul Târgu Mureș, variant B. Potrivit proiectului de hotărâre, valoarea investiției estimată se cifrează la 42,395 de milioane de lei. Numărul locurilor de parcare care ar urma să fie realizate, în 36 de luni, este de 415.

 

Parcarea subterană din Piața Trandafirilor din Târgu Mureș a revenit în ședința Consiliului Local desfășurată în 31 ianuarie.

Prima intervenție la proiectul de hotărâre aflat la punctul 6 de pe ordinea de zi i-a aparținut consilierului local Radu Bălaș, care a fost interesat dacă pe locul fostului gimnaziu Europa, situat pe strada Horea nr. 23 pe care municipalitatea intenționează să îl achiziționeze (n. red. Proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi) pentru a lărgi strada Baladei și a crea încă o cale de acces din Centru spre strada Cuza Vodă și viceversa, va rămâne suficient spațiu pentru edificarea unei parcări supraterane.

“În zona aceea, în spatele Palatului Culturii dacă vă mai aduceți aminte a existat o inițiativă mai veche, de elaborare a unui Plan Urbanistic Zonal, în urma unui contract de asociere, pentru a se realiza o clădire supraterană pentru parcare, care din câte am înțeles s-a oprit la avizul Ministerului Culturii pentru investiția supraterană în zona aceea, în spate”, a prezentat arhitectul șef al municipiului Târgu Mureș, Daniela Miheț. Această a mai susținut, de asemenea, că refuzul de eliberare a avizului Ministerului Culturii nu a avut legătură cu o eventuală afectare a fundației Palatului Culturii în urma execuției unei parcări supraterane în acea zonă.

“Ceea ce spunea documentația de specialitate nu susținea această teorie și nu a rezultat nicăieri din studiile prezentate în documentația respectivă că s-ar fi șubrezit Palatul Culturii. Nu acesta, zic eu, că a fost motivul”, a punctat Daniela Miheț.

Revenind la imobilul fostului gimnaziu, nu este încă foarte clar dacă va exista spațiu disponibil pentru o parcare, însă arhitectul șef a înclinat spre un răspuns negativ. “Rămâne de văzut, în baza unei documentații ulterioare, ce se poate face în vecinătate, în afară de ceea ce există deja aprobat la nivel de Plan Urbanistic Zonal pentru deschiderea străzii Baladei”, a spus Daniela Miheț.

O altă intervenție a avut-o consilier local Tatár Lehel care a susținut că varianta de parcare subterană e mai scumpă și că sunt locuri în centru unde se pot realiza parcări supraterane, cum e cel din spatele Teatrului Național.

Cu aceste luări de cuvânt, aleșii locali au trecut la vot, 15 voturi fiind pentru, două împotrivă – Pápai Lázsló și Tatár Lehel și o abținere – Radu Bălaș. De la ședință au absentat viceprimarul Makkai Gergely și consilierii locali Theodora Benedek, Cristian Bratanovici și Peti Andrei.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat, costul estimativ al parcării subterane se cifrează la 42,395 de milioane de lei, în jur de 9 milioane de euro. Din această sumă, lucrările de construcții și montaj estimate se ridică la 36,417 milioane de lei.

Viitoarea parcare se va întinde pe 12.300 mp (1,23 ha), va cuprinde 415 de locuri de parcare și va fi realizată în 36 de luni, conform devizului general întocmit de compania Bogart Construct din Cluj-Napoca.

Ligia VORO

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

4 comentarii

  1. 12ha la 415 masini inseamna aproape 300mp/masina!
    Cred ca s-a pus o virgula gresit, sper la ca nr de masini. altfel e al dracu de scump pe loc de parcare creat…

    • Bună seară, la suprafață am greșit eu. Sunt 12.300 mp. Adică 1,23 ha. Femeile, suprafețele și mașinile…

  2. Peste 41000 de euro pentru un loc de parcare si asta se poate construi in doar 3 ani? Hai domnilor consilieri , iarsi pe cine vreti sa duceti de nas. Sau oare cine va duce de nas. La pretul asta Chinezii va vor construi toata parcarea subterana in doua saptamini si inca in trei zile bonus parcare supraterana pentru 200 de masini in spatele Teatrului National, daca reusiti sa achizitionati terenul detinut de Dl.Tarta.

  3. Să fie într-un ceas bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.