Cașcaval în forme fanteziste de la Mitrești Agricultura
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 583 Vizualizări

Cașcaval în forme fanteziste de la Mitrești

O nouă ediție Local Farmers’ Market ne-a bucurat ieri, 15 februarie, o zi însorită, numai bună pentru a cumpăra produse proaspete delicioase pe toate gusturile.

Filosofia târgului este deja cunoscută. Organizatorii își doresc să ofere produse altfel decât cele cu care suntem obișnuiți de la supermarket – produse locale, sănătoase și de calitate, dar de o diversitate mai mare decât ceea ce se găsește în piață în mod obișnuit.

Acum, după 3 ani de la primul târg, aici vin lunar între 30 și 35 de producători, în funcție de sezon, care atrag în jur de 2.000 de clienți. Ei vin pentru diversitate, calitate, atmosferă și pentru a schimba o vorbă cu producătorii care sunt prietenoși, amabili și gata oricând să îți ofere cât mai multe detalii despre produsele lor.

De data aceasta am stat de vorbă cu niște producători locali de înghețată, de cașcaval și de dulciuri care poartă gustul copilăriei.

Cu un stand care arată mai degrabă ca un bufet dichisit de nuntă, familia Szoke a pus bazele Cașcavalului de Manufactură acum 25 de ani și încearcă să ofere pe lângă calitate, un aspect special produselor lor.

Reporter: Cum v-ați apucat de manufactură de cașcaval?

Szoke Timea: Noi suntem Cașcaval de Manufactură și producem cașcaval afumat și neafumat, caș proaspăt, unt de casă, mozarella și telemea. Eu personal m-am apucat de această treabă în 2015, însă părinții mei se ocupă cu producție încă din 1983. Eu încă învăț de la ei, însă îmi place mult, am decis să continui tradiția.

Rep.: Unde preparați aceste produse?

S.T.: Le preparăm la Mitrești, lângă Miercurea Niraj. Avem propria noastră fermă de vaci de unde luăm materia primă. Folosim rețete tradiționale din zonă. Ca și specialități, avem cașcaval perenița, care este în formă de jemnă și multe alte împletituri de cașcaval. Avem de asemenea ruladă de cașcaval cu diverse condimente și caș cu semințe de dovleac.

Rep.: Unde vă pot găsi potențialii clienți?

S.T.: Momentan nu avem planuri de extindere, deci ne puteți găsi la Local Farmers’ Market sau dacă veniți la noi la fermă.

Dacă doriți să îi contactați, puteți suna la numărul de telefon 0754 910 360 sau vizita pagina lor de Facebook „Cașcaval de Manufactură”.

Text și foto: Elena POLEARUȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE