Şoferii ISU Mureş, cursuri de îndemânare cu profesioniştii în cursele de maşini Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

Şoferii ISU Mureş, cursuri de îndemânare cu profesioniştii în cursele de maşini

Conducătorii de pe autospecialele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Horea” al judeţului Mureş au început cursurile de pregătire în mânuirea volanului alături de profesioniştii în cursele de maşini de la Mureş Rally Team şi 100Tracks, pe cel mai mare complex pentru sporturi auto din România, “Transilvania Motor Ring”, informează www.agerpres.ro.

“Condusul maşinii la viteze mari înseamnă practică”

Potrivit Agerpres, instructorul Liviu Iernean de la Mures Rally Team a arătat că prima instruire a angajaţilor ISU Mureş a început în urmă cu doi ani, pe teren accidentat, aceasta fiind prima lecţie pe un circuit special amenajat pentru sporturi cu motor.
“În primul rând dorim să îi învăţăm pe băieţi testul elanului, asta înseamnă cum se deplasează greutăţile în maşină în momentul virajului, la stânga, la dreapta, din scurt, să se observe diferenţa. Aici este atelierul de frânare de urgenţă, simulăm un pieton care sare în faţa maşinii de intervenţie la diferite viteze. Poţi să îţi dai seama de sistemele active de control ale maşinii, dar şi acelea funcţionează doar până la o anumită viteză. Deja după o anumită viteză maşina se deplasează înainte, nu mai poate să ia virajul. Urmează cursul de deplasare pe teren foarte accidentat cu camioanele. Până acum s-au descurcat foarte bine. Pe acest circuit au posibilitatea să înveţe. Condusul maşinii la viteze mari înseamnă practică, iar acest circuit ne oferă spaţii foarte mari. Probabil ne vom gândi şi la nişte instruiri pentru cei de pe salvări, pentru viteză foarte mare”, a declarat, pentru Agerpres, Liviu Iernean.

Pregătire “imperios necesară”

Prim adjunct al inspectorului şef al ISU “Horea” al judeţului Mureş, col. Cristian Buhăianu, a arătat că instituţia poate desfăşura, în cursul lunii februarie 2019, cursuri de instruire a conducătorilor auto în complexul pentru sporturi cu motor “Transilvania Motor Ring”, cu acordul Consiliului Judeţean Mureş, deţinătorul circuitului.
“Considerăm această pregătire imperios necesară datorită faptului că noi intervenim nu doar pe asfalt, ci şi în zonă montană sau zone în care există carosabil umed sau acoperit cu polei. Din aceste considerente am vrut să profităm de experienţa celor de la 100Tracks şi să învăţăm conducătorii auto cum să frâneze în situaţii de urgenţă, cum să accelereze în situaţii deosebite. Acestea scurtează timpii de intervenţie şi, totodată, reduc cheltuielile pentru mentenanţă sau riscul de producere a unor accidente rutiere. Se învaţă de la modul de utilizare a autovehiculelor mai ales cele 4×4 şi autocamioanele de intervenţie, care pot accede într-o zonă greu accesibilă, în zonă montană, de la modul lor de intervenţie în astfel de situaţii, până la frânare în situaţii de urgenţă sau accelerare în situaţii deosebite pentru evitarea unor accidente rutiere”, a precizat colonelul Buhăianu.
Conform aceleiaşi surse, cel mai mare complex pentru sporturi auto din România, “Transilvania Motor Ring”, construit de Consiliul Judeţean Mureş din fonduri europene şi fonduri publice, în valoare totală de peste 58,1 de milioane de lei, a fost inaugurat în luna noiembrie a anului trecut, cu o serie de competiţii demonstrative, la care au participat numeroşi mari campioni la automobilism şi motociclism.

Sandu TUDOR

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE