FOTO: Echipamente medicale performante pentru Clinicile de Neonatologie din Târgu-Mureș Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1896 Vizualizări

FOTO: Echipamente medicale performante pentru Clinicile de Neonatologie din Târgu-Mureș

Clinica de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu-Mureș și Clinica de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean Mureș au beneficiat de echipamente medicale performante pentru îngrijirea copiilor nou născuți prin intermediul unei noi donații efectuate de către Organizația Salvați Copiii România.

Prin intermediul donațiilor efectuate de populație către Salvați Copiii, prin sms, direct debit, 2% din impozitul pe venit, 20% din impozitul pe venit, Organizația a achiziționat aparatură în valoare de 44.900 de euro pentru Clinica de Neonatologie a SCJU Târgu-Mureș, fiind vorba de un aparat de ventilație non invazivă, un ventilator și un bilirubinometru.

”Nu putem să înlocuim uterul matern dar încercăm să mimăm, respectiv asigurarea confortului termic, îngrijirea în incubator, pe cât posibil cu servo control, și trebuie să susținem funcția respiratorie. Acești copii au imaturitate a tuturor organelor și sistemelor, în primul rând o imaturitate pulmonară. Ca atare, trebuie să asigurăm ventilația și echipamentele de ventilație sunt indispensabile pentru acești copii, atât ventilație invazivă cât și non invazivă. La fel, bilirubinometrul este foarte util pentru că este o metodă non invazivă de determinare a valorilor bilirubinei, icterului, atât a prematurului cât și a nou născutului la termen și putem să indicăm  metode de tratament mult mai rapid, fără să înțepăm copilul, fără recoltări de sânge”, a explicat conf dr. Manuela Cucerea, șef Clinica de Neonatologie a SCJU Târgu-Mureș.

În cadrul Clinicii, unde sunt monitorizați și nou născuții cu malformații congenitale cardiace, din întreaga țară, anul trecut au fost tratați 2172 de nou născuți dintre care 279 la nivelul compartimentului de terapie intensivă. ”Mortalitatea la nivelul Clinicii de Neonatologie a fost de 1,18% în cursul anului 2018. Acest nivel al mortalității la nivelul secției, la numărul de cazuri tratate de către colectivul medical arată profesionalismul resursei umane de care dispune”, a precizat dr. Claudiu Puiac, managerul SCJU Târgu-Mureș.

Pentru Clinica de Neonatologie a Spitalului Clinic Județean Mureș  Salvați Copiii a donat o masă radiantă în valoare de 10.500 de euro. Potrivit dr. Laura Suciu, șeful Clinicii de Neonatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș ”cu ajutorul mesei radiante se va oferi suportul termic și respirator de care au nevoie copiii imediat după naștere”.

Cele două secții au mai beneficiat, anterior, de aparatură performantă în valoare de 154.000 de euro.

Text şi foto: Arina TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE