Pensiile de peste 10.000 lei, impozitate cu 90% Social
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 492 Vizualizări

Pensiile de peste 10.000 lei, impozitate cu 90%

Potrivit unui proiect de act normativ pus recent în dezbaterea senatorilor, pensiile de până la 10.000 de lei vor fi impozitate ca și până acum, respectiv cu 10%, iar sumele care depășesc această valoare s-ar putea duce aproape integral la stat, urmând să fie impozitate cu 90%.

Schimbările ce vizează impozitarea pensiilor se regăsesc în Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art.101 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, document ce a fost înregistrat recent la Senat pentru dezbatere. Inițiativa legislativă va trebui, pentru a se putea aplica, să primească votul celor două Camere ale Parlamentului și să fie publicată în Monitorul Oficial.

Conform site-ului Avocatnet, în esență, propunerea legislativă vizează supraimpozitarea pensiilor mari. Concret, în inițiativa legislativă este prevăzută impozitarea pensiilor de până la 10.000 de lei cu 10%, veniturile provenite din pensii ce depășesc 10.000 de lei urmând să fie impozitate cu 90%. Practic, pentru pensiile mari se va plăti impozit de 10% pentru sumele de până la 10.000 de lei și, suplimentar, 90% din diferența între valoarea pensiei și pragul de 10.000 de lei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE