Share

Home / Slider / Târgu-Mureş: Închisoare de 2 ani şi jumătate pentru trafic de produse etnobotanice!

Târgu-Mureş: Închisoare de 2 ani şi jumătate pentru trafic de produse etnobotanice!

Curtea de Apel Târgu-Mureş a menţinut, joi, Hotărârea Tribunalului Mureş de condamnare la doi ani şi jumătate de închisoare a lui Pall Cristian David, într-un dosar de combatere a produselor etnobotanice, în care au fost probate 320 de acte materiale.
“Curtea de Apel Târgu-Mureş a respins ca nefondat apelul împotriva Hotărârii nr. 4/2019 din 21 ianuarie 2019 a Tribunalului Mureş şi menţine hotărârea atacată”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instanţei, Anuţa Liliac.
În luna ianuarie, Tribunalul Mureş l-a condamnat pe Pall Cristian David la şase luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de operaţiuni neautorizate cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuată (cu 320 acte materiale) şi, întrucât acesta mai avea o condamnare de doi ani cu suspendarea executării pedepsei, a contopit cele două pedepse.
“(…) pedeapsa stabilită pentru noua infracţiune (6 luni închisoare) se adaugă la pedeapsa anterioară neexecutată (2 ani închisoare), inculpatul PCD urmând să execute, în final, pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie. În baza art. 72 din Codul penal scade din durata pedepsei stabilite reţinerea de 24 de ore din data de 7 aprilie 2015. (…) dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 9.600 lei obţinută de inculpat în urma efectuării celor 320 vânzări de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. (…) obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cauză, în cuantum total de 1.450 lei, din care suma de 1.000 lei provine din faza de urmărire penală. Suma de 520 lei reprezentând onorariul avocatului desemnat din oficiu în cursul urmăririi penale se va plăti din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Mureş”, se arată în hotărârea Tribunalului Mureş, menţinută de Curtea de Apel Târgu-Mureş.

(www.agerpres.ro)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Măștile de protecție găsite greu în farmacii. Spitalele, aprovizionate cu măști pentru personalul medical și pacienți

Unul dintre efectele produse de sezonul gripal, implicit de coronavirus, este lipsa măștilor de protecție …

Share
Share