Home / Sport / Unirea Ungheni cucerește după primul sezon Cupa României, faza județeană

Unirea Ungheni cucerește după primul sezon Cupa României, faza județeană

Distribuie

Conform așteptărilor, Unirea 2018 Ungheni a cucerit primul trofeu de la reînființarea clubului. Echipa antrenată de Eduard Bota, susținută însuși de edilul orașului Victor Prodan, ocupanta locului 3 în Liga IV Elite la fotbal s-a impus cu un categoric 6-0 (2-0) cu Atletic Târgu-Mureș în ultimul joc oficial al sezonului disputat pe stadionul Trans-Sil din Târgu-Mureș, finala fazei județene a Cupei României. Astfel, cele două cluburi înființate în urmă cu un an, CSM Târgu-Mureș și Unirea Ungheni s-au impus în acest prim sezon în cele mai importante competiții organizate de către Asociația Județeană de Fotbal Mureș.

Dacă CSM-ul târgumureșean mai are de susținut partida din returul barajului pentru promovarea în Liga III sâmbătă, la Petrești (județul Alba), Unirea Ungheni va aștepta tragerea la sorți a primei etape naționale ale Cupei României, ediția 2019-2020, fază în care intră în competiție și echipele din Liga III.

ocupanta locului 3 în Liga IV Elite la fotbal s-a impus cu un categoric 6-0 (2-0) cu Atletic Târgu-Mureș în ultimul joc oficial al sezonului disputat pe stadionul Trans-Sil din Târgu-Mureș, finala fazei județene a Cupei României. Astfel, cele două cluburi înființate în urmă cu un an, CSM Târgu-Mureș și Unirea Ungheni s-au impus în acest prim sezon în cele mai importante competiții organizate de către Asociația Județeană de Fotbal Mureș.

Dacă CSM-ul târgumureșean mai are de susținut partida din returul barajului pentru promovarea în Liga III sâmbătă, la Petrești (județul Alba), Unirea Ungheni va aștepta tragerea la sorți a primei etape naționale ale Cupei României, ediția 2019-2020, fază în care intră în competiție și echipele din Liga III.

Victorie fără dubii

Revenind la partida din finala competiției județene, echipa din Ungheni nu a avut niciun fele de probleme în a se impune. Scorul a fost deschis foarte repede, în minutul al doilea mai exact, când Darius Orban a finalizat o fază colectivă. După acest gol venit atât de rapid, jocul a devenit oarecum mai echilibrat, dar numai din punctul de vedere al posesiei. Dacă Atletic nu a reușit să-și creeze ocazii importante, Unirea a trecut în prima jumătate de oră în trei rânduri pe lângă golul de 2-0. În minutul 18 portarul de la Atletic a blocat un atac unu la unu, iar în minutele 23 și 30 echipa din Ungheni a trimis de puțin pe lângă poartă, faze în care au depășit apărarea adversă. După ce portarul de la Atletic a mai blocat în minutul 33 un nou atac periculos, Unirea s-a desprins pe tabelă după alte două minute, prin Raul Ignat. Atletic a dat din nou semne că poate reveni în joc, dar portarul de la Unirea a respins de sub transversală.

Desprindere imediat după reluare

La reluare, Unirea, conștientă de superioritate și la adăpostul celor două goluri, a pornit mai prudent. Jocul a avut din nou aspectul unuia echilibrat, dar cei de la Atletic n-au avut forța și luciditatea necesară pentru a periclita poarta adversă. Mai mult, în minutul 55, la o lovitură de colț Alexandru Oprea a majorat scorul cu o lovitură de cap și soarta finalei părea deja decisă. Jocul și-a pierdut mult din ritm, fazele de poartă s-au rărit considerabil. Unirea a mai punctat de încă trei ori spre final, dar și în urma unor greșeli de arbitraj. În minutul 79 Gabriel Cotoară a dus scorul la 4-0, dar la o fază în care servantul său pornise dintr-o poziție de ofsaid nesemnalizată. Evident, aceste decizii nu puteau influența soarta partidei, dar după alte patru minute Unirea primește ușor și un penalty. A transformat cu o „scăriță” Ignat, reușind dubla, după care, în minutul 88 Lucian Bungărdean a stabilit scorul final. O victorie absolut meritată a echipei superioare la toate capitolele.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Jucător venit din Mexic la o echipă mureșeană

Distribuie Echipa ACS Academica Transilvania Târgu Mureș a primit în vestiar un nou jucător venit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.