Home / Slider / VOLUNTARIAT. Copiii din centrele de plasament din județul Mureș au nevoie de tine!

VOLUNTARIAT. Copiii din centrele de plasament din județul Mureș au nevoie de tine!

Distribuie

Copiii din centrele de plasament au nevoie de oameni calzi care să îi asculte, să îi învețe și să îi încurajeze permanent. Ei nu au familia aproape, iar personalul din centre este insuficient pentru a acoperi nevoile copiilor.

Programul educațional Ajungem MARI caută voluntari pentru 2.200 de copii din București și 24 de județe, voluntari care să dedice copiilor 3 ore pe săptămână în următorul an școlar.

Mai exact, 130 de copii instituționalizați și din medii defavorizate din Mureș așteaptă 70 de voluntari în programul educațional Ajungem MARI pentru a le fi alături în următorul an școlar.

„Voluntariatul la Ajungem Mari este una dintre cele mai frumoase experiențe. M-a ajutat să devin un om mai bun, să descopăr suflete pure și să dăruiesc cunoștințe, inspirație și iubire acolo unde lipsesc cel mai mult. Am învățat de la copii și de la colegii voluntari că fiecare gest contează și contribuie la viitorul lor”, a transmis Mariana, voluntar Ajungem MARI în Brașov.

Copiii învață mai ușor de la voluntari pe care îi apreciază și respectă și sunt încântați să se simtă, la rândul lor, apreciați și respectați. Voluntarii merg săptămânal în centre și îi ajută pe copii să scrie și să socotească, să recupereze informațiile pe care nu le-au înțeles la școală, să fie mai atenți și mai răbdători, să își controleze emoțiile. Ei devin pentru copii prieteni și modele de viață.

„Important e să vii cu inima deschisă, să îi cunoști și să îi accepți pe copii așa cum sunt. Abia după ce se creează o relație, voluntarii își pot seta obiective de învățare. Sunt copii sensibili și minunați, cu răni mari în suflet, iar după toate experiențele triste prin care au trecut, ei își doresc în primul rând acceptare și prietenie”, spune Iarina Taban, fondatoarea programului.

Mariana, voluntar Ajungem MARI în Brașov, îmbrățișând copiii

Programul educațional Ajungem MARI sprijină copiii pe termen lung, iar cu unii copii se lucrează chiar de 5 ani, de la începutul programului. Schimbările se fac cu pași mici și perseverență. De aceea este nevoie de mai mulți voluntari care să se implice în fiecare comunitate. Vin mereu în centre alți copii care au trecut prin experiențe greu de suportat. Centrele se închid și copiii sunt mutați în căsuțe sau apartamente de tip familial, iar voluntarii zâmbitori îi urmează, reprezentând un element de stabilitate în viețile lor.

Voluntarii participă la un training inițial și sunt repartizați la centre în funcție de abilitățile lor, nevoile copiilor, distanța față de centru și de programul lor (în timpul săptămânii sau în weekend). Ei vor merge timp de 8 luni în echipe de 2 sau 3 voluntari la grupe de 3-6 copii pentru ședințe de recuperare sau pregătire școlară, ateliere de cunoștințe generale și ateliere creative. Vârsta minima pentru voluntariat este de 16 ani.

Programul se desfasoară în București și 24 de judete – Arad, Argeş, Bacău, Brăila, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Constanţa, Cluj, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiş, Vrancea.

Termenul limită pentru înscriere este 20 august. Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul www.ajungemmari.ro la secțiunea Devino Voluntar, acolo unde se găsesc și toate detaliile despre program.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

1 comentariu

  1. Cismas Ioana Denisa

    buna ziua as dori sa aplic pentru a fii voluntar sunt din tg.mures si sunt dispusa sa ajut cu tot ce pot tinerele suflete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.