Home / Invatamant / „Misteriosul Univers”, simpozion-concurs la Reghin

„Misteriosul Univers”, simpozion-concurs la Reghin

Inspectoratul Școlar Județean Mureș și Școala Gimnazială ”Alexandru Ceușianu” din Reghin, în colaborare cu Biblioteca Municipală ”Petru Maior” din Reghin și Palatul Copiilor Târgu-Mureș – Structura Clubul Copiilor Reghin, vor organiza ediția a V-a a Simpozionului și Concursului Interdisciplinar Județean ”Misteriosul Univers” joi, 17 octombrie. Evenimentul se va desfășura la Clubul Copiilor Reghin începând cu ora 13.00.

Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic

Simpozionul se adresează cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și alternativ de nivel gimnazial și liceal, din palate și cluburi ale elevilor, din Case ale Corpului Didactic, reprezentanților organizațiilor nonguvernamentale care desfășoară activități educaționale și culturale.

Tematica este reprezentată de manifestările dedicate Săptămânii Mondiale a Spațiului Cosmic (4 – 10 octombrie ), iar domeniile concursului sunt științifice, artistico-plastice și tehnice, și se adresează elevilor din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

”Participarea la concurs și la simpozion poate fi directă, cu confirmare până la cel târziu miercuri, 16 octombrie, sau indirectă, prin trimiterea lucrărilor prin poștă la Școala Gimnazială ”Alexandru Ceușianu” Reghin, județul Mureș. Fiecare cadru didactic poate înscrie în concurs maxim 5 lucrări ale elevilor, la oricare dintre secțiunile dedicate”, se menționează într-un comunicat de presă remis de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

Premii pentru cei mai buni participanţi

Jurizarea concursului va avea loc în perioada 16 – 17 octombrie, iar elevilor participanți și cadrelor didactice li se vor acorda premii, mențiuni și diplome de participare.

În legătură cu criteriile de evaluare, în comunicat se precizează că ”se va urmări exclusiv munca elevilor, gradul de originalitate, creativitate și imaginație, complexitatea viziunii elevilor asupra temei alese, se va ține cont de calitatea lucrării și se va avea în vedere respectarea formei lucrării, redactarea corectă a lucrării și a bibliografiei, și a cerințelor de tehnoredactare”.

Secțiunile concursului:

Secțiunea I – elevi: eseu științific, pe teme de astronomie, astrofizică, geografie etc.;

Secțiunea a II-a – elevi: creații plastice (lucrări grafice – inclusiv realizate pe computer, pictură, postere, colaje);

Secțiunea a III-a – elevi: materiale powe point/multimedia;

Secțiunea a IV-a elevi: machete – sistemul solar – realizate pe diferite materiale (polistiren, carton, lemn etc.).

Andreea GONDOR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Pacienți în stare critică internați în unitatea suport COVID-19 de la Târgu Mureș!

În Unitatea de Suport Medical COVID-19, amenajată în Sala polivalentă din campusul Universității de Medicină, …