Întâlnirile din stradă, un real contact cu cetățenii din Luduș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1701 Vizualizări

Întâlnirile din stradă, un real contact cu cetățenii din Luduș

Odată cu venirea toamnei, administrația publică locală din orașul Luduș a revenit la un mod de lucru cu cetățenii, mult apreciat de aceștia.
„Din experiența anilor trecuți știu că nu toți cetățenii orașului care au o nemulțumire față de activitatea noastră, a administrației publice, vin la audiențele pe care le organizez săptămânal. Poate din cauza unei timidități excesive, poate din cauza vârstei, acești concetățeni de-ai noștri rămân cu o neîmplinire sufletească. Vreau să cunosc dorințele și nemulțumirile oamenilor în mod direct, de la sursă și pentru aceasta am inițiat o serie de întâlniri directe, acolo la sursă”, a declarat primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan.
Și, într-adevăr însoțit la fiecare deplasare de salariați ai Primăriei care pot lua și măsuri concrete, pe loc, primarul și-a început seria de întâlniri cu cetățenii.

De la mulțumiri la critici, și invers

Prima întâlnire a avut loc la intersecția străzilor Mihai Eminescu și Izvorului. În zona veche a orașului Luduș, joia trecută, echipa primarului formată din viceprimarul Kis Istvan, administratorul public al orașului Marius Dudilă, consilierii Liviu Botezan, Sebastian Căpușan, Cornel Luca, Dorin Stoica, directorul DITZV Liviu Popa, șeful Poliției Locale Nicolae Cotta și agenții de poliție Cristian Strugari, Diana Bucur și Alexandru Sabău au ascultat propunerile, nemulțumirile, mulțumirile și laudele, de la caz la caz, ale celor care într-o discuție liberă și-au exprimat opiniile simplu, direct și constructiv. Evident, au fost și voci critice venite cu tendință din altă direcție politică, opusă primarului.
Important este că s-au prezentat la întâlnire cetățeni din străzile Câmpului, Morii, Dorului, Traian, Viilor, apoi de la celelate două întâlniri cu cetățenii domiciliați în străzile Gheorghe Barițiu, Crângului, Vânătorilor, Amurgului și Florilor, Oarba, Bisericii, Bujorilor, Grecilor, Mică, De Sus și Florilor.

Problematică diversă

În debutul fiecăreia din cele patru întâlniri, primarul Cristian Moldovan a făcut cunoscut celor prezenți cele două situații majore cu care se vor confrunta cetățenii în perioada următoare, respectiv noul sistem de preluare a deșeurilor și plata aferentă, mai mare cu 24,9 procente, precum și introducerea în circulație a unor autobuze din proprietatea Primăriei orașului.
Se pare că explicațiile date de primar au fost convingătoare în ambele situații, oamenii înțelegând că aderarea la Uniunea Europeană, pe lângă beneficii aduce și unele constrângeri și majorări de tarife. Cât despre noua organizare a transportului public de călători, oamenii au apreciat măsura luată de Primărie pentru organizarea unui transport public de călători civilizat. Majorarea cu 0,50 lei a biletului de călătorie a fost acceptat în schimbul plusului de confort pe care îl asigură noile autobuze intrate în circulație cu data de 18 octombrie.
În alte luări de cuvânt, cetățenii au făcut propuneri în legătură cu circulația autoturismelor și parcarea acestora pe străzile din oraș, montarea unor semafoare pe strada Republicii la Școala Gimnazială nr. 1 și la intersecția cu strada Avram Iancu, asfaltarea tuturor străzilor din oraș. În legătură cu această propunere, Cristian Moldovan a spus că pentru cele zece străzi neasfaltate încă nu s-a găsit finanțare.
„Pentru asfaltări, introduceri de apă-canalizare, iluminat public, Uniunea Europeană nu acordă fonduri pentru orașe și în această situație trebuie să găsim alte surse de finanțare”, a răspuns primarul orașului Luduș.
Cât despre asfaltarea străzilor adiacente străzii Avram Iancu, aceasta se va poroduce odată cu aprobarea unui proiect pe care Primăria l-a depus la Guvern. Desigur, în cea mai mare parte, oamenii sunt îndreptățiți să ceară rezolvarea doleanțelor proprii, Primăria are aceleași dorințe, totul este bine până la găsirea surselor de finanțare. „Deocamdată nu sunt bani, așteptăm rectificarea de buget din această toamnă”, a declarat Cristian Moldovan.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE