FOTO: ”URBAN R1”: locuințe și spații comerciale moderne într-un cartier din Târgu-Mureș! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3317 Vizualizări

FOTO: ”URBAN R1”: locuințe și spații comerciale moderne într-un cartier din Târgu-Mureș!

Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu-Mureș au publicat, pe site-ul instituției, www.tirgumures.ro, în dezbatere publică, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru lucrarea ”Actualizare PUZ – Stabilire reglementări pentru construire clădire – locuințe colective cu parter comercial și servicii comerciale.”
Documentația a fost întocmită de un colectiv al SC Arhigraf SRL, alcătuit din doi arhitecți și un inginer, iar proiectul are ca beneficiar societatea Bostan Junior SRL și este prevăzut să fie realizat pe strada Rozmarinului nr. 1 din cartierul târgumureșean Mureșeni.

Clădire cu șase etaje

Documentația de urbanism pentru proiectul ”PUZ – Stabilire reglementări pentru construire clădire locuințe colective cu parter comercial și servicii comerciale, a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Târgu-Mureș nr. 149 din 25 aprilie 2019, iar solicitarea de actualizare a documentației a fost considerată necesară de către beneficiar deoarece de la momentul aprobării Planului Urbanistic Zonal și până în prezent au apărut o serie de elemente care justifică acest lucru: introducerea de prevederi mai detaliate referitoare la asiguarea suprafețelor minimale pentru unitățile de locuit, în concordanță cu prevederile Legii locuinței nr. 114/1996, detalierea unor prevederi referitoare la regimul de înălțime și regimul de aliniere și notarea distinctă a unor funcțiuni compatibile cu UTR-ul existent, neevidențiate în PUG sau în PUZ.
Autorii documentației au precizat că zona propusă pentru studiu este situată în intravilanul municipiului Târgu-Mureș, în zona de sud-vest a orașului, și cuprinde cvartalul delimitat de străzile Gheorghe Doja, Izlazului, Rozmarinului și Aurel Vlaicu.


”Terenul reglementat prin actualizare PUZ, înscris în CF nr. 139787/ Târgu-Mureș, cu o suprafață totală de 1.650 de metri pătrați, este proprietate a SC Bostan Junior SRL. Lotul are în plan o formă aproximativ dreptunghiulară, cu laturile mari de 54,39 de metri și 54 de metri, și cu laturile mici de 30,14 de metri și 29 de metri”, se menționează în document.
Proiectul societății Bostan Junior SRL se numește ”URBAN R1” și prevede construirea de spații comerciale la parter, birouri la primul etaj și apartamente cu 1, 2, 3 camere la etajele 2-6, a căror vânzare/ închiriere se face direct de la dezvoltatorul imobiliar.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE