FOTO: Proiect imobiliar dezvoltat în cartierul Unirii din Târgu-Mureș! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4075 Vizualizări

FOTO: Proiect imobiliar dezvoltat în cartierul Unirii din Târgu-Mureș!

Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu-Mureș au publicat, pe pagina web a instituției, www.tirgumures.ro, în dezbatere publică, documentația investiției ”PUZ stabilire reglementări pentru construire locuințe în cartierul Unirii – strada Ioan Vescan, Târgu-Mureș”, în intravilanul municipiului, în partea nord-vestică a acestuia, în cartierul Unirii, pe malul drept al râului Mureș, adiacent străzii Remetea.
Documentația a fost întocmită de o echipă de arhitecți ai societății Domus SRL, iar beneficiarul investiției este SC Maco Construct SRL.

14 locuințe

Potrivit documentului, beneficiarul dorește să reglementeze terenul în vederea construirii de locuințe individuale şi colective mici cu P + 1, 2 niveluri retrase de la aliniament, cu regim de construire individual, continuu sau grupat, situate în noile extinderi, iar punerea în aplicare a prevederilor PUZ se va face într-o singură etapă pe un teren identificat prin CF nr. 128362, CAD 3068/2, Top 247/2/2.
”Pe amplasamentul studiat, pe un teren totalizând suprafața de 3.500 de metri pătrați se propune amplasarea a 2 x 7 construcții de locuințe înșiruite cu P+1 niveluri (regim continuu). Aliniamentul locuințelor se propune la minim 2 metri pe latura sud-vestică a terenului, respectiv la 5 metri pe laturile lungi dinspre străzile de acces”, se menționează în document.

Accesul la servicii, facil

Arhitecții societății Domus SRL au mai precizat că ”poziționarea clădirilor va respecta prevederile PUZ”, iar ”anterior evidențierii construcțiilor se va face dovada renunțării la dreptul de proprietate în favoarea domeniului public, asupra terenurilor necesare realizării corpurilor de drum prevăzute în documentația PUZ.”
În ceea ce privește relaționarea zonei cu localitatea – accesibilitatea, cooperarea edilitară cu instituții, autorii documentului au precizat că accesul în zonă se face din strada Podeni prin strada Vasile Săbădeanu, care o leagă de strada Remetea și de pe Bulevardul Burebista prin intermediul drumurilor deja reglementate și realizate în etapele anterioare.
”Utilitățile sunt prezente pe strada Vasile Săbădeanu și strada Remetea. Zona este cu funcțiune exclusiv rezidențială. Servicii și instituții publice sunt în centrul cartierului Unirii, în zona cu locuințe colective. Accesul la acestea este facil”, se precizează în document.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE