Home / Reghin / EXCLUSIV! Primul caz de Covid-19 la Reghin! Măsuri luate de conducerea Spitalului!

EXCLUSIV! Primul caz de Covid-19 la Reghin! Măsuri luate de conducerea Spitalului!

Distribuie

O femeie din Reghin care a fost adusă vineri, 27 martie, cu insuficiență respiratorie severă la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) din incinta Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus. Pacienta a fost transferată la Clinica de Boli Infecțioase din Târgu-Mureș, iar personalul medical care a intrat în contact cu aceasta a intrat în autoizolare la domiciliu.

Spațiu de triere în Compartimentul de Primiri Urgențe

Potrivit managerului Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin, dr. Emilia Marcoci, la nivelul unității spitalicești nu s-a instalat cort de triaj deoarece în acest sens se utilizează un spațiu din noua locație a CPU, investiție aflată în curtea spitalului care a fost recepționată de curând, parțial.

”S-a decis de comun acord cu Direcția de Sănătate Publică, pentru că noi avem noua locație CPU în care nu s-a intrat până în momentul în care s-a realizat o recepție parțială cu Primăria, ca un spațiu din CPU să fie destinat strict triajului epidemiologic. Am făcut aceasta pentru a nu expune personalul”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, dr. Emilia Marcoci.

”Pacienții care intră în noua locație de la CPU nu au niciun contact cu sediul, unde se rezolvă problemele de urgență. Acolo unde se ridică suspiciunea unei infecții cu Covid, pacienții sunt dirijați în izolatorul pe care l-am înființat la secția de boli infecțioase, conform indicațiilor din metodologiile în vigoare”, a completat managerul Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.

Caz suspect, confirmat în 31 martie

Până astăzi, 2 aprilie, la nivelul municipiului Reghin există un caz confirmat cu noul coronavirus.

”Avem un caz confirmat. A fost o pacientă vineri, 27 martie, care nu știu din ce motiv a fost dirijată de către Dispeceratul 112 la noi, cu o insuficiență respiratorie severă. Colegii s-au gândit că ar putea fi așa ceva (Covid-19 – n.r.) și s-au protejat. Era vorba de o pacientă cu insuficiență respiratorie severă la care trebuia acordat primul ajutor. Ulterior, pacienta a fost transferată la Clinica de Boli Infecțioase din Târgu-Mureș. Am primit rezultatul pozitiv marți, 31 martie, la ora prânzului. Personalul din tura respectivă care a interferat cu această persoană este momentan izolat la domiciliu”, a precizat dr. Emilia Marcoci.

150.000 de lei pentru materiale de protecție

Managerul Spitalului Municipal ”Dr. Eugen Nicoară” din Reghin a mai afirmat că întreg personalul spitalului este la datorie, excepție făcând colegii aflați în autoizolare la domiciliu după ce au intrat în contact cu pacienta confirmată cu Covid-19.

”La noi nu a mers nimeni în concediu, se asigură turele. Într-adevăr, mulți dintre pacienți cu afecțiuni cronice și probleme medicale care puteau fi amânate au fost externați și atunci se asigură urgențele. Personalul vine conform unui program bine stabilit. Beneficiază de concediu cei care au copii sub 12 ani și care nu își pot rezolva altfel supravegherea copiilor în această perioadă. Noi încercăm să ne protejăm personalul cât putem de mult. Facem eforturi foarte mari pentru achiziționarea de materiale. Miercuri am mai primit de la Primărie 150.000 de lei pentru achiziționare de materiale”, a subliniat dr. Emilia Marcoci.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.