Târgu-Mureș: Locație nouă pentru tratarea pacienților cu Covid-19 și afecțiuni multiple! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1900 Vizualizări

Târgu-Mureș: Locație nouă pentru tratarea pacienților cu Covid-19 și afecțiuni multiple!

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a anunțat vineri, 3 aprilie, prin intermediul unui comunicat de presă, că începând de astăzi pacienții diagnosticați cu Covid-19 sunt tratați în incinta unității spitalicești de pe strada Gheorghe Marinescu nr. 1, aflată în subordinea Consiliului Județean Mureș.

”În prima fază a epidemiei, pacienții bolnavi sau suspecți de coronavirus au fost admiși și tratați de Clinica de Boli Infecțioase. De astăzi, în clădirea din Gheorghe Marinescu 1, pot fi tratați și acei pacienți diagnosticați cu coronavirus, care suferă și de alte afecțiuni – urologie, gastroenterologie, chirurgie, cardiologie. Tot în această clădire este și secția de terapie intensivă, cu 12 paturi complet echipate – inclusiv cu ventilatoare – și izolate, pentru pacienți cu simptome severe”, a precizat Péter Ferenc.

Totodată, președintele Consiliului Județean Mureș a mai subliniat că au început demersurile pentru asigurarea capacității de admitere si tratare a pacienților Covid19 la Clinica de Obstetrică și Ginecologie, la Clinica de Pneumologie și la Clinica de Psihiatrie I.

”În multe clinici s-au făcut reorganizări, pentru a putea găzdui secțiile mutate din alte clădiri, unde sunt tratați pacienții non-Covid-19”, a explicat Péter Ferenc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE