Home / Sanatate / Pacienți în stare critică internați în unitatea suport COVID-19 de la Târgu Mureș!

Pacienți în stare critică internați în unitatea suport COVID-19 de la Târgu Mureș!

Distribuie

În Unitatea de Suport Medical COVID-19, amenajată în Sala polivalentă din campusul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș au fost internați primii doi pacienți infectați cu noul coronavirus, aceștia având o stare critică. Decizia ca în unitatea din județul Mureș să fie internați pacienți cu simptomatologie severă a fost luată în urma discuțiilor dintre reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență conduși de secretarul de stat dr. Raed Arafat, prefectul județului Mureș, Mara Togănel, și reprezentanții instituțiilor medicale direct implicate în activitatea acestei unități medicale.

Potrivit informațiilor furnizate de conducerea Instituției Prefectului – Județul Mureș, primele zece locuri dotate cu aparate de ventilare mecanică pentru pacienții în stare critică au fost operaționalizate în cursul zilei de luni, 3 august, următoarele zece urmând să fie pregătite până la finalul acestei săptămâni. De asemenea, în unitatea medicală din județul Mureș vor fi disponibile alte 30 de locuri pentru pacienții cu o simptomatologie moderată.

“Având de vedere presiunea imensă pusă pe secțiile ATI la nivel național, județul Mureș s-a alăturat luptei din linia 1 cu Unitatea de Suport Medical pregătită tocmai pentru un astfel de scenariu. În primă fază, au fost operaționalizate un număr de zece paturi, urmând ca până la finalul acestei săptămâni să dublăm capacitatea. A fost un efort constant și susținut, însă vreau să transmit un mesaj de mulțumire și încurajare personalului medical care intră, în prima linie, în lupta cu boala. Toate cele 140 de persoane sunt angajați ai spitalelor din județul Mureș, cărora le mulțumesc pentru ceea ce vor face astfel încât în această unitate să salvăm vieți”, a declarat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Parteneriat public – privat

Unitatea de Suport Medical COVID-19 Târgu Mureș a fost amenajată în urma punerii la dispoziție a spațiului de către Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade Palade” din Târgu Mureș și efortul echipei formate din reprezentanți ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Consiliului Județean Mureș, Direcției de Sănătate Publică Mureș, Instituției Prefectului și mediului privat din județul Mureș. Pentru a asigura necesarul de personal medical, unitățile spitalicești din județul Mureș s-au alăturat acestui proiect.

”În data de 9 mai 2020, președintele României, Klaus Iohannis, alături de prim-ministrul României, Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au vizitat Unitatea de Suport Medical COVID-19 din Târgu Mureș. Președintele României aprecia atunci exemplul bun de colaborare între autorități la nivel județean și amenajarea unității într-un timp foarte scurt”, a transmis Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș.

(Redacția)

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.