Home / Luduș / A început etapa a II-a de vaccinare la Luduș

A început etapa a II-a de vaccinare la Luduș

Distribuie

În România, campania de vaccinare împotriva COVID-19 se realizează în trei etape. În prima etapă au fost vaccinați lucrătorii din domeniul sănătății și social-sistem public și privat, iar în etapa a II-a care a început la Luduș luni, 18 ianuarie, este vaccinată populația cu grad ridicat de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale. În etapa a III-a urmează să fie vaccinați și ceilalți cetățeni.

Sala de sport, Centru zonal de vaccinare

Pentru acțiunea de vaccinare a populației, având în vedere Pandemia cu COVID-19, Guvernul României a emis Hotărârea nr. 1031/2020, privind aprobarea strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, iar Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Lucrărilor Publice Dezvoltării și Administrației au elaborat un Ordin comun pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare.

Instituția Prefectului – Județul Mureș a stabilit cele 28 de centre de vaccinare amplasate în 16 localități ale județului, printre care este nominalizat și orașul Luduș.

„Direcția de Sănătate Publică Mureș ne-a solicitat să stabilim un loc corespunzător pentru amenajarea unui centru de vaccinare. Am considerat că Sala de sport din strada Pieței numărul 1 ar fi cel mai potrivit loc pentru amenajarea circuitelor necesare și în acest scop a fost nevoie să schimbăm destinația clădirii”, a declarat primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan.

Printr-o Hotărâre a Consiliului Local, consilierii au aprobat schimbarea temporară a destinației clădirii situată în Luduș, strada Pieței nr. 1, Sala de sport, în Centru de vaccinare împotriva COVID-19.

După acest demers birocratic, Primăria orașului Luduș a început amenajarea circuitului impus de DSP Mureș în care se regăsesc un punct de recepție, unul de triaj, cabinetul de vaccinare și un spațiu pentru post vaccinare.

„Am procurat toate echipamentele necesare și pentru a reduce cheltuielile, pe care le suportă Primăria, am apelat la ajutorul Liceului, al Spitalului Orășenesc „Dr. Valer Russu”, am făcut toate amenajările cu personalul Direcției „Drumuri, Intervenții, Transport și Zone Verzi” conduși de directorul Liviu Popa”, a declarat administratorul public al orașului, Marius Dudilă, cel care a fost numit coordonator al Centrului de vaccinare din Luduș. Am aflat că programul de funcționare este de luni până duminică în funcție de programările făcute. Vaccinările au început conform planificărilor în ziua de luni 18 ianuarie fiind primiți de personalul Centrului care se compune din registratori, medici și asistenți medicali care, o parte dintre ei, au fost detașați din Primărie și de la cabinetele medicale școlare și, dacă va fi necesar, se vor mai face angajări.

Cetățenii se pot programa pentru vaccinarea din cadrul etapei a II-a pe Platforma oficială https://vaccinare-covid.gov.ro/, fie la medicii de familie. Conform planificării făcute, cei înscriși trebuie să se prezinte la Centrul de vaccinare în ziua și la ora fixată în prealabil. Doritorii pot primi mai multe informații la numărul de callcenter: 021.414.44.65.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.