Concurs finalizat pentru conducerea Spitalului ”Dr. Valer Russu” din Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1033 Vizualizări

Concurs finalizat pentru conducerea Spitalului ”Dr. Valer Russu” din Luduș

Concursul pentru ocuparea funcției de manager persoană fizică la Spitalul Orășenesc ”Dr. Valer Russu” din Luduș pentru o perioadă determinată de maximum patru ani s-a încheiat.
Potrivit paginii web a Spitalului Orășenesc ”Dr. Valer Russu” din Luduș, www.spital-ludus.ro, la finalul celor două probe, cea de verificare a dosarului (din 29 martie 2024) și cea de susținere publică a proiectului de management (din 11 aprilie 2024), Comisia de concurs a acordat următoarele punctaje: 9,47 pentru ec. Claudia Uțiu (foto), managerul la zi al unității spitalicești, care a fost declarată ”admisă”, și 8,49 pentru dr. Máthé Zsolt Péter, medic de familie, care a fost declarat ”respins”.
Comisia de concurs a avut următoarea componență: Marius Dudulă – președinte, Dorina-Carmen Farcaș – membru, Mihaela-Cosmina Banea – membru și Kiss Delia Maria – secretar.


16 UAT-uri pe raza de activitate a Spitalului
În Proiectul său de management intitulat ”Planificarea și organizarea serviciilor de sănătate la nivelul Spitalului Orășenesc ”Dr. Valer Russu” Luduș”, ec. Claudia Uțiu precizează că unitatea spitalicească deservește o populație de aproximativ 59.725 de locuitori, alcătuită din orașele Luduș, Iernut și Sărmașu și din comunele Ațintiș, Bichiș, Bogata, Chețani, Cuci, Iclănzel, Miheșu de Câmpie, Papiu Ilarian, Sânger, Șăulia, Tăureni, Valea Largă și Zau de Câmpie.
”Spitalul Orăşenesc ”Dr.Valer Russu “Luduş dispune de o structură diversificată, oferind servicii medicale în regim de spitalizare continuă acuţi, spitalizare continuă cronici, spitalizate continuă cronici cu internare de lungă durată, paliative, în regim ambulatoriul integrat pentru specialități clinice, paraclinice (analize de laborator, radiologie și imagistică medicală), asistență medicală de urgență, asistență medicală de recuperare, servicii medicale asigurate prin programe naționale de sănătate. La nivelul spitalului funcționează patru linii de gardă: linia de gardă Secţia Chirurgie generală, linia de gardă Secţia Medicină internă, linia de gardă ATI, linia de gardă în Medicină de urgență, gardă la domiciliu Laboratorul de analize medicale și două camere de gardă: Camera de gardă Secţia Pediatrie, Camera de gardă Secţia Obstetrică-Ginecologie”, a precizat ec. Claudia Uțiu, care a mai informat că spitalul dispune de 216 de paturi pentru spitalizare continuă.
În același Proiect de management se mai informează că din structura Spitalului Orășenesc ”Dr. Valer Russu” din Luduș mai fac parte: Dispensarul TBC, Cabinetul de planificare familială, Cabinetul de boli infecţioase şi Cabinetul de diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, precum și faptul că laboratoarele deservesc atât secţiile, cât şi Ambulatoriul integrat, şi sunt reprezentate de: Laborator de analize medicale, Laborator de radiologie şi imagistică medicală, Laborator de recuperare, medicină fizică şi balneologie (bază de tratament) și Serviciu de anatomie patologică.
Echipamente medicale
În ceea ce privește echipamentele şi aparatura medicală aflate în dotarea unității sanitare încadrată în categoria IV de spital, în Proiectul de management se precizează: ”Spitalul a beneficiat prin finanțări de echipamente medicale dintre care: CT, PAX, brațmobil RX, ecografe, monitoare funcții vitale, injectomate, paturi, EKG, videobronhoscop, dermatoscop, combină oftalmologică, câmpimetru – computerizat, stație distribuție oxygen, aparate de sterilizare, laparoscoape etc.”
352 de angajați
Totodată, în documentul întocmit de ec. Claudia Uțiu se mai menționează că în anul 2023 în cadrul Spitalul Orăşenesc “Dr.Valer Russu” din Luduş şi-au desfăşurat activitatea un număr de 352,5 de angajaţi, dintre care 315,5 personal medical şi de îngrijire, reprezentând 89,5% din totalul personalului contractual.
”Se constată o creștere cu 27 de cadre, dedicate procesului de îngrijire a pacienților în 2023 față de 2021, crescând astfel și calitatea îngrijirii”, a informat ec. Claudia Uțiu, al cărui obiectiv principal îl reprezintă ”pregătirea spitalului pentru reacreditare de către ANCMS în ciclul III de acreditare și, ulterior pentru ciclul III de acreditat.”
Alex TOTH, Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE