Home / Politic / Revine Nadia Rață în PNL Mureș?! Decizie de ultimă oră a instanței!

Revine Nadia Rață în PNL Mureș?! Decizie de ultimă oră a instanței!

Un complet de judecată al Secției I Civilă din cadrul Curții de Apel Târgu Mureș a dispus marți, 19 ianuarie 2021, anularea Hotărârii nr. 2 din 17 octombrie 2019 a Colegiului Politic Județean al PNL Mureș, prin care Nadia Rață, consilier județean și prim-vicepreședinte al PNL Mureș la data respectivă, a fost explusă din Partidul Național Liberal.

Totodată, instanța a dispus ”repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii deciziei anulate.”

Redăm, în rândurile de mai jos soluția dată de instanță:

”Admite apelul declarat de reclamanta Nadia Dinuca Rață împotriva sentinţei civile nr. 191/11 martie 2020, pronunţată de Tribunalul Mureş. Anulează hotărârea atacată şi, evocând fondul: Admite cererea de chemare în judecată, formulată şi modificată de reclamanta Nadia Dinuca Rață, în contradictoriu cu pârâţii Organizația Județeană a Partidului Național Liberal Filiala Mureș, Colegiul Director Județean al PNL Filiala Mureș și Biroul Politic Județean al PNL Filiala Mureș şi în consecinţă: Anulează Hotărârea nr. 2 din 17 octombrie 2019 a Colegiului Director Judeţean al PNL Filiala Mureş, în ceea ce priveşte decizia de excludere a reclamantei din rândul membrilor PNL, precum şi a actelor subsecvente care au stat la baza emiterii acestei hotărâri. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii deciziei anulate. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare, recursul urmând a se depune la Curtea de Apel Târgu Mureş. Pronunţată azi, 19 ianuarie 2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.”

Nadia Rață a fost exclusă din PNL Mureș la data de 17 octombrie 2019 printr-o decizie a Biroului Politic Județean Mureș al PNL adoptată cu scorul de 20-3, validată apoi de Consiliul Director Județean al PNL Mureș cu 46 de voturi pentru și 13 împotrivă cu acuzația că a adus „grave prejudicii de imagine partidului, cu chiar câteva zile înaintea începerii campaniei electorale”.

Ulterior excluderii din PNL Mureș, Nadia Rață a candidat din partea partidului Alternativa pentru Demnitate Națională (ARN) la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Vom reveni cu reacții.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Autoturism răsturnat pe E60, în Mureș!

Pompierii militari de la Detașamentul de Pompieri Sighișoara au fost solicitați să intervină luni dimneața, …