Home / Administratie / Comisie locală nouă, la Luduș

Comisie locală nouă, la Luduș

Compartimentul Poliției Locale a orașului Luduș a fost înființat în anul 2010 prin Hotărârea Consiliului Local nr. 264 potrivit prevederilor Legii nr. 155/2010, a Poliției Pocale. Articolul 28 din Lege prevede ca la nivelul fiecărui oraș să se organizeze și să funcționeze o comisie locală de ordine publică constituită din primar, șeful structurii teritoriale a Poliției Române, șeful Poliției Locale, secretarul general al unității administrativ-teritoriale și trei consilieri locali.

Într-un Raport de specialitate la proiectul de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 194/2017, privind constituirea Comisiei locale de ordine publică și aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a acesteia, Eugenia Giurgea, Secretarul General al orașului Luduș a argumentat teimenicia și legalitatea proiectului de hotărâre cu prevederile Legii nr. 155/2010 a Poliției Locale și Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, privind Codul administrativ.

În ședința Consiliului Local Luduș din 23 februarie 2021, aleșii locali au aprobat modificarea articolului 1 din Hotărârea Consiliului Local nr. 194/2017, privind constituirea Comisiei locale de ordine publică în componența: Ioan Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș; cms. șef Leonid Vasile Frandeș, șeful Poliției orașului Luduș; Nicolae Cotta, șeful Poliției Locale Luduș; Eugenia Giurgea, Secretarul General al orașului Luduș și consilierii locali Alin Coman (PNL), Enyedi Mihai (UDMR) și Gelu Puia (PSD), aleșii locali fiind propuși de consilierul Emil Alecu Stan (PSD).

În proiectul de hotărâre este menționat că celelalte dispoziții ale Hotărârii Consiliului Local nr. 194/2017 rămân neschimbate.

„Ținând seama de necesitatea asigurării unui cadru corespunzător organizării și funcționării poliției locale, conform prevederilor legislative, a fost necesară actualizarea comisiei locale de ordine publică printr-o hotărâre a Consiliului local”, a precizat Cristian Moldovan.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Lucrări intense la lotul de autostradă A3 Târgu Mureș – Ungheni

Pe lotul de Autostradă (A3) dintre Târgu Mureș și Ungheni se lucrează intens, chiar de …