Home / Administratie / Cât (ne-)a costat campania electorală a lui Soós Zoltán. Document oficial

Cât (ne-)a costat campania electorală a lui Soós Zoltán. Document oficial

În Monitorul Oficial al României de joi, 1 aprilie, Partea I, Nr. 332 a apărut extrasul din Raportul privind verificarea legalității veniturilor și cheltuielilor electorale ale candidatului independent Soós Zoltán, cu ocazia alegerii autorităților administrației publice locale din anul 2020, efectuat de reprezentanții Autorității Electorale Permanente (AEP).

„În conformitate cu prevederile articolului 42 alineatul (1) și ale articolului 44 alineatul (1), (4) și (6) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 7 decembrie 2020 – 21 decembrie 2020 s-a desfășurat misiunea de control referitoare la verificarea legalității veniturilor și cheltuielilor electorale înregistrate de candidatul independent Soós Zoltán, cu ocazia alegerii autorităților administrației publice locale din anul 2020”, se specifică în sursa menționată.

Constatări

Conform documentului, contribuțiile electorale ale candidatului independent au fost de 111.478,23 de lei, în timp ce cheltuielile s-au ridicat la suma de 111,437,97 de lei.

Conform articolului 48 alineatul (12) din Legea nr. 334/2006, care stipulează că „Autoritatea Electorală Permanentă validează și rambursează, în limita plafoanelor stabilite la articolul 37 și articolul 38 alineatul (2), sumele aferente cheltuielilor efectuate în circumscripțiile electorale, precum și cele efectuate la nivel central, pentru care s-a constatat că respectă destinațiile prevăzute de articolul 38 alineatul (2) și nu sunt finanțate din alte surse decât cele prevăzute de lege”, suma rambursată va fi de 111.436,97 de lei. În concluzia documentului se specifică faptul că nu au fost găsite abateri contravenționale.

„Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor puse la dispoziția echipei de control s-a constatat că pentru campania electorală aferentă alegerii autorităților administrației publice locale din anul 2020: – Contribuțiile electorale au fost în cuantum de 111.478,23 lei, reprezentând contribuții ale candidatului independent. – Cheltuielile electorale au fost în cuantum de 111,437,97 lei. Conform cererii de rambursare a cheltuielilor electorale depuse de către mandatarul financiar coordonator, cuantumul cheltuielilor electorale solicitate în vederea rambursării este de 111.436,97 lei, iar conform documentelor justificative cuantumul acestora este de 111.437,97 lei. În conformitate cu prevederile articolului 48 alineatul (12) din Legea nr. 334/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în urma verificărilor efectuate, echipa de control a validat suma de 111.436,97 lei aferentă cheltuielilor electorale, pe care o propune în vederea rambursării către competitorul electoral. Nu au fost constatate abateri contravenționale”, se arată în sursa citată.

Alex PĂTRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sărmașu, un oraș în fază de „re-proiectare”

Putem presupune că a primi investitori într-o localitate care nu are pusă la punct infrastructura, …