Home / Administratie / Puieți de stejar plantați de jandarmii din Mureș

Puieți de stejar plantați de jandarmii din Mureș

Pentru aniversarea a 171 ani de existenţă a Jandarmeriei Române, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureş şi sportivii de la CS Tiger Budo Târgu Mureş, au plantat, vineri, 2 aprilie, 171 de puieţi de stejar pe o suprafaţă de teren de 1,8 hectare, în zona comunei Brâncoveneşti.
“Această acţiune face parte dintr-o campanie care se derulează la nivel naţional, cu prilejul zilei Jandarmeriei Române, când se aniversează 171 ani de existenţă. Gruparea de Jandarmi Mobilă ‘Regele Ferdinand I’ Târgu Mureş marchează această sărbătoare, nu prin porţi deschise şi acţiuni demonstrative, ci printr-o activitate diferită: plantarea a 171 de puieţi de stejar. Acţiunea ce face parte din campania ‘171 de stejari pentru România’. Poate că nu am fost foarte inspiraţi cu alegerea acestei zile, dar, în ciuda vremii nefavorabile, mergem mai departe şi ne bucurăm că sportivii de la Tiger Budo au răspuns în număr mare invitaţiei noastre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureş, Roxana Paşca.
Sensei Traian Dumbrăvean de la CS Tiger Budo Târgu Mureş a apreciat iniţiativa Jandarmeriei Române şi a arătat că ploaia de vineri a fost extrem de benefică acestei acţiuni de împădurire.

“Condiţiile sunt foarte bune pentru plantarea puieţilor fiindcă nu mai e nevoie ca cineva să aducă apă ca să udăm ceea ce am plantat. Pentru sport aceste acţiuni sunt binevenite, partea spirituală este foarte importantă şi în sport. Mulţi se gândesc numai la bătaie, nu, partea spirituală este şi în acea luptă de pe tatami”, a arătat Traian Dumbrăvean,
Acţiunea de plantare de puieţi a fost coordonată de Ocolul Silvic Reghin, care a defrişat înainte o suprafaţă de arbuşti slab productivi, pentru a-i înlocui cu puieţi de stejar.
“Administrăm o suprafaţă de 10.500 hectare, iar în cadrul Lunii plantării arborilor, în acest an, plantăm circa 40.000 de puieţi forestieri. Pe lângă puieţii forestieri, mai producem material săditor pentru Direcţia Silvică Mureş şi Ocoalele Silvice şi RNP. Acţiunea de astăzi vizează 1,8 hectare de teren, unde s-au executat tăieri rase pentru înlocuirea cu material productiv”, a declarat şeful Ocolului Silvic Reghin, Vasile Miculi.

(www.agerpres.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Rețete străvechi promovate de gospodinele din satul mureșean Râpa de Jos

Gospodinele din satul Râpa de Jos, comuna Vătava, susţin că şi în Postul Mare, ce …