Home / Slider / ULTIMA ORĂ! Restricții anunțate la Târgu Mureș!

ULTIMA ORĂ! Restricții anunțate la Târgu Mureș!

Distribuie

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș a adoptat sâmbătă, 10 aprilie 2021, Hotărârea nr. 80 având în vedere modificarea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile în localitățile din județul Mureș.

Potrivit informațiilor furnizate de Cancelaria Prefectului județului Mureș, prevederile hotărârii, inclusiv cele care privesc noile măsuri restrictive aplicabile în Târgu Mureș, intră în vigoare începând de luni, 12 aprilie.

Cele mai importante modificări sunt următoarele: Ațintiș, Batoș, Miheșu de Câmpie, Band, Crăciunești, Fărăgău și Gălești sunt în categoria de incidență cuprinsă între 1,5/1.000 și 3/1.000 de locuitori; Șincai, Sântana de Mureș și Voivodeni sunt în categoria de incidență cuprinsă între 3/1.000 și 4/1.000 de locuitori; Târgu Mureș, Cucerdea și Glodeni sunt în categoria de incindență cuprinsă între 4/1.000 și 7.5/1.000 de locuitori, iar Bogata este în categoria de incidență de peste 7.5/1.000 de locuitori.

Ce măsuri vor intra în vigoare

Odată cu depășirea pragului ratei de incidență de 4/1.000 de locuitori, se aplică următoarele măsuri:

– Circulația în afara locuinței/gospodăriei fără restricții este permisă până la ora 20.00 (se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică);

– Activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private este limitată până la ora 18.00 (se aplică doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică);  

Excepție: unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

– Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.