Săptămâna Europeană a Vaccinării, și în Mureș Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 220 Vizualizări

Săptămâna Europeană a Vaccinării, și în Mureș

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureș în parteneriat cu Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) desfășoară, în luna aprilie, activități de implementare a Campaniei Luna Națională de informare despre vaccinare și celebrează Săptămâna Europeană a Vaccinării, în perioada 26 aprilie – 2 mai 2021.

De la rujeolă…

Potrivit unui comunicat de presă remis de conducerea DSP Mureș, în țara noastră, în perioada 2016-2020 au fost confirmate 20.204 de cazuri de rujeolă, din care 64 decese, iar ca măsură de limitare a epidemiei de rujeolă, la nivel naţional au fost organizate campanii de vaccinare cu RRO a copiilor nevaccinaţi şi incomplet vaccinaţi.

”Este necesară o acoperire vaccinală de 95% pentru prima şi a doua doză de vaccin RRO, pentru atingerea nivelului de imunitate a populaţiei necesar pentru a întrerupe transmiterea endemică a virusului”, se menționează în comunicat.

… la COVID-19

În acest an, Săptămâna Europeană a Vaccinării are o semnificație specială, pe fondul pandemiei de COVID-19, astfel încât cu lansarea continuă a vaccinurilor în toată regiunea europeană, campania anului în curs se orientează ”pe sensibilizarea și informarea populației despre vaccinurile disponibile”, dar și pe rolul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în asigurarea distribuției echitabile a acestora.

”Vaccinarea este „piatra de temelie” a Programului de lucru OMS Europa 2020-2025 – “United Action for Better Health in Europe”. Epidemiile recente subliniază responsabilitatea tuturor de a menţine sub control bolile care pot fi prevenite prin vaccinare. Tema din anul 2021 încurajează oamenii să conștientizeze beneficiile vaccinării și să îi celebreze pe toți cei care contribuie în atât de multe feluri la protejarea vieții prin vaccinare. Campania este implementată la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică a județului Mureș, suportul metodologic al campaniei fiind asigurat de către Institutul Național de Sănătate Publică”, au mai transmis reprezentanții DSP Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE