Sfaturi practice pentru o bucătărie ideală Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 305 Vizualizări

Sfaturi practice pentru o bucătărie ideală

Bucătăria mai este numită și „inima casei”, pentru că este una dintre cele mai speciale camere dintr-o locuință. Aici îți începi ziua, cu o cafea tare, și aici o închei, alături de familie și de o cină delicioasă. Este o încăpere în care îți petreci mult timp și care merită toată atenția ta.
Specialiștii Brico Dépôt au pregătit un ghid complet pentru amenajarea bucătăriei la care ai visat dintotdeauna. Indiferent de spațiul de care dispui, de forma ei și de ideile pe care le ai, mai jos vei găsi toate informațiile de care ai nevoie, precum și o mulțime de fotografii care să te inspire.

Bucătăria open space în living (stil american)
Este din ce în ce mai populară și mai întâlnită în locuințele românilor. Principalul avantaj al amenajării interioare cu living și bucătărie legate este cel al spațiului – se economisește mult loc și da senzația unei bucătării încăpătoare. Un alt avantaj este faptul că îți oferă o libertate crescută în ceea ce privește amanajarea, poți să pui în aplicare o mulțime de idei, pentru că ai mai mult loc. Poți amplasa o insulă, tot de inspirație americană, și un loc de dining mare, cu spațiu pentru familia extinsă.
Dezavantajul amenajării unei bucătării deschise ar fi cel legat de mirosurile de mâncare ce se vor împrăștia în toată casa în lipsa unei uși care să despartă cele două încăperi. Desigur, o hotă de bună calitate face această problemă să dispară. În cazul în care locuiești la apartament, amenajarea open space necesită o aprobare din partea asociației de proprietari, deoarece implică daramarea unui perete.
Bucătăria în formă de L sau U

Când stabilești stilul de amenajare pentru bucătăria ta ai la dispoziție mai multe forme gândite în funcție de fronturile mobilierului. Ai la dispoziție varianta cu front pe un singur rând, cu două fronturi paralele, dar și variantele în formă de L – un front aranjat pe doi pereți – și în formă literei U – un front aranjat pe trei pereți. Acestea din urmă în formă de L și U sunt alegeri foarte populare pentru bucătăriile mici, pentru că ajută la organizarea mai eficientă a spațiului.

În ambele cazuri avantajele sunt evidente: un blat spațios și care asigură continuitate zonei de lucru, multe spații de depozitare și delimitarea armonioasă față de zona de luat masă. Trebuie, însă, să luăm în calcul și faptul că pentru a amenaja astfel bucătăria e nevoie de mai mult spațiu pentru că, în definitiv, implică amplasarea de mobilier pe minimum doi pereți. În cazul bucătăriei în formă de U există, de asemenea, și riscul că încăperea să pară aglomerată și întunecată.
Bucătăria îngustă și lungă (dreptunghiulară)

Bucătăriile înguste reprezintă o provocare în ceea ce privește amenajarea. O variantă de luat în calcul este amenajarea în formă de L despre care vorbeam anterior, completată cu o masă îngustă pe peretele opus sau, și mai bine, cu o masă extensibilă de perete.
O altă idee este folosirea, în locul unei mese clasice, a unui bar îngust și înalt. Alege culori cât mai deschise, poate chiar alb pentru pereți, blat și masă. În amenajare unei bucătării mici și înguste ține cont că mobilierul ar trebui să fie și el într-o nuanță deschisă – bejul, galbenul deschis, o nuanță deschisă de verde sunt alegeri excelente.

Dacă ai o bucătărie îngustă și lungă, poți opta pentru decuparea unui spațiu între peretele care da în living sau în hol și amenajarea unui loc de luat masă acolo.
Bucătăria de vară în aer liber

Dacă dispui de spațiul necesar, amenajarea unei bucătării de vară în aer liber va face orice experiență culinară una de excepție. Este de preferat ca ea să fie acoperită, așa încât să te poți bucura de plăcerea unei mese în aer liber chiar și atunci când plouă.
Pentru a crea un astfel de spațiu în curtea ta va trebui să extinzi rețeaua electrică pentru a ilumina bucătăria, să extinzi țeava pentru gaz și rețeaua de apă și canalizare. Pentru podea, poți folosi fie clasica gresie, fie piatra naturală.
Nu uita că mobilierul trebuie ales în așa fel încât să reziste la umezeală, la praf și la temperaturi extreme. Pentru el poți folosi lemn masiv tratat cu lacuri speciale pentru exterior. Pentru masă și scaune poți folosi mobilier din ratan, foarte rezistent în orice condiții meteorologice.
Avantajele unei bucătării de vară sunt incontestabile și am aminti aici lipsa mirosurilor neplăcute de mâncare din casă, plăcerea nemărginită de a pregăti mesele și a mânca în aer liber, dar și faptul că dacă amenajezi o bucătărie de vară prețul proprietății va crește.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE