Festivitate de nota 10 la Luduș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 474 Vizualizări

Festivitate de nota 10 la Luduș

Una dintre cele mai frumoase amintiri ale anilor de liceu este, în mod cert, festivitatea de absolvire a școlii, sunetul a celui ultim clopoțel simbolic care rămâne mereu în amintire timp de ani și ani. La Luduș, ziua de 3 iunie 2021 a fost o zi de mare sărbătoare pentru cadrele didactice și elevii claselor a XII-a de la Liceul Tehnologic nr. 1, precum și pentru părinții, bunicii și rudele elevilor care au ajuns în pragul unui examen al maturității fizice și intelectuale, numit Bacalaureat.

După un an de pauză, cauza fiind interdicțiile sanitare, conducerea Liceului, directorul unității, Corneliu Claudiu Ciucă și întregul personal al școlii, didactic și administrativ, au creat cele mai bune condiții pentru organizarea unei festivități de absolvire, greu de egalat sau de depășit în anii care urmează.

Mai întâi, prof. Szekely Zoltan-Levente a introdus întreaga asistență, prin intermediul unui comentariu inteligent și cursiv, în atmosfera de sărbătoare și de solemnitate în același timp. Au fost intonate imnurile Gaudeamus, al României și al Uniunii Europene. Momentul religios a fost asigurat de protopopul ortodox Lucian Voșloban și de pastorul reformat Czirmai Levente care au binecuvântat festivitatea la care principalii protagoniști au fost elevii diriginților: prof. Niculina Astăluș (Matematică-informatică), prof.  Emil Alecu Stan (Științe ale naturii), prof. Daniela Bujoreanu (Științe ale naturii). Intensiv limba engleză  prof. Szente Istvan (Științe ale naturii), prof. dr. Mirela Cozma (Biologie. Intensiv limba franceză), prof. Cosmin Botezan (Tehnician în instalații Electrice), prof. ing. Beniamin Pal (Tehnician mecatronist).

Au fost premiați cei mai buni elevi ai Liceului, Kocsis Brigitta Edina (media generală 9,95), Papp Lorand (9,93), ambii din clasa a XII-a D și Vlad Hațiegan (9,92) din clasa a XII-a A, dar și premianții fiecărei clase. Un moment mult așteptat a fost transmiterea cheii către elevii claselor a XI-a reprezentați de elevii Georgian Pocicaischi, Maria Ștefania Beldean și Manuela Păcurar.

A urmat un moment artistic coordonat de prof. Septimiu Pop, interpreții fiind elevi proveniți din toate clasele.

Felicitări și urări de bine

Claudiu Corneliu Ciucă, directorul Liceului: „În primul rând ne bucurăm foarte mult, elevi, părinți și profesori pentru că am reșit să organizăm acest eveniment cu prezență fizică. Am avut multe discuții pe această temă cu elevii reprezentanți ai claselor și cu diriginții pentru a putea desfășura festivitatea în condiții de siguranță individuală și de grup, specific acestei perioade de pandemie. Este evident că școala ne ajută să înțelegem că educația este cheia care deschide ușa de aur a libertății. Școala nu este doar locul unde ați acumulat cunoștințe, ori ați cules informații, ci locul unde ați devenit oameni, așadar încercați să fiți oameni de valoare și nu neaparat, doar oameni de succes! Desigur, pentru a deveni om este nevoie de educație, iar educația nu se limitează doar la o etapă din devenirea umană, nu este doar pregătire pentru viață, educația este viața însăși. (…) Fie ca succesul să vă încununeze ambiția și strădania, iar reușitele să vă înnobileze caracterul! Mult succes la Bacalaureat, precum și pe întreg parcursul vieții!”.

Ioan Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș: „Vă mulțumesc pentru invitația de a participa la festivitatea de absolvire a claselor a XII-a a liceului nostru, liceu cu vechi tradiții de peste 50 de ani și cu bune rezultate la nivelul județului. Mă bucur foarte mult să particip din nou la această festivitate după un an de zile de întrerupere, care a fost cauzată de pandemia de coronavirus. Acum ne bucurăm cu toții de ridicarea restricțiilor și de faptul că procesul educativ și-a reluat cursul firesc și normal. (….) Vreau să mulțumesc tuturor profesorilor pentru efortul pe care îl faceți an de an, zi de zi, în educarea copiilor noștri și vă mulțumesc încă o dată pentru faptul că v-ați adaptat rapid și eficient la noile cerințe de predare de la distanță pentru că știu că acest lucru nu a fost simplu pentru toți. (…) Dragi absolvenți, trebuie să știți că din ambiție și sentimentul datoriei nu se naște nimic cu adevărat special, ci mai degrabă din iubire și pasiune. Vă felicit pentru că ați trecut prin momentele grele ale ultimului an și vă doresc mult succes atât la examenul de Bacalaureat, cât și în continuare, oriunde alegeți să mergeți, fie în învățământul superior fie direct în câmpul muncii”.

Ioan Antoniu Berar, inspector școlar general adjunct al județului Mureș: „Astăzi, la ceas de sărbătoare, când promoția 2017-2021 a liceului încheie una dintre cele mai frumoase etape ale vieții, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Mureș dorește să felicite această generație de absolvenți și să le mulțumească pentru modul cum s-au adaptat pe parcursul acestei perioade dificile de învățământ la distanță. (…) În final, vă felicit și vă urez succes la Bacalaureat și la toate examenele vieții. Așa cum spunea domnul Primar, anterior, prin perseverență, prin muncă, prin dăruire, ambiție și tenacitate veți ajunge acolo unde vă doriți: să fiți cei mai buni și să reprezentați cu cinste orașul Luduș și localitățile de unde proveniți. Felicitări și scces!”.

Kis Istvan, viceprimarul orașului Luduș: „Dați-mi voie să vă felicit de două ori pe voi, absolvenții și pe profesorii voștri. O dată pentru perseverența, puterea și răbdarea de care ați dat dovadă în această perioadă grea care din anul trecut, din martie, a fost o perioadă care ne-a demonstrat că învățământul fizic la școală nu poate fi înlocuit cu nimic chiar dacă v-ați pliat foarte frumos și foarte repede pe învățământul online. A doua oară dați-mi voie dă vă felicit pentru rezultatele obținute și să vă urez mult, mult succes la examenul maturității și mult succes la alte examene de admitere, alte examene ale vieții . (..) Dacă tot ați experimentat on-lineul vă spun că pe lângă știință să folosiți și imaginația pentru a reuși în viață. Vă doresc mult succes!”.

Festivitatea s-a încheiat cu un moment emoționant pentru întreaga asistență prin anunțul că prof. ing. Beniamin Pal, dirigintele apreciat și iubit al clasei de mecatronică, iese la pensie. O etapă s-a încheiat în viața profesorului, un nou drum se așterne în fața absolvenților de la Liceul Tehnologic nr. 1 Luduș.

Tuturor, succes, noroc și sănătate în viață!

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE