FOTO: Copiii din Cuieșd (Pănet) iubesc natura Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 265 Vizualizări

FOTO: Copiii din Cuieșd (Pănet) iubesc natura

La Cuieșd, comuna Pănet, împreună cu preșcolarii și elevii din cinci clase ai Școlii Gimnaziale “Kadar Marton” am trăit “Viața la Țară ALTFEL” în prima săptămână din luna iunie, mai exact în perioada 31 mai – 4 iunie.

Din cauza restricțiilor restricțiilor în urma epidemiei, activitățile din Școala Altfel au fost mutate în mediul online, ceea ce nu a fost neapărat un avantaj pentru noi sau pentru copii.

Fundația Noi Orizonturi a sărit în ajutorul cadrelor dornice să desfășoare activități outdoor oferind astfel unui număr de 20 de școli resursele necesare desfășurării activităților.

Împreună cu Fundația și voluntarii prezenți, am adus un munte de bucurie în școală și comunitate.

Pe parcursul celor cinci zile, i-am învățat și ajutat pe copii să construiască paturi pentru uscarea plantelor medicinale, să coase săculeți din pânză, i-am învățat despre plantele medicinale și beneficiile lor, am cules, procesat și ambalat produsele finite, iar la final am organizat un târg de prezentare și valorificare a muncii lor.

Cu banii adunați în urma vânzării produselor am făcut o mare petrecere cu pizza.

Am ales să desfășurăm aceste activități deoarece ne dorim să contribuim la dezvoltarea competențelor de învățare, la dezvoltarea abilităților socio-emoționale ale copiilor cât și la dezvoltarea abilităților practice și gospodărești.

Prof. înv. preșc. Ana-Maria TRUȚA

Prof. înv. primar Ana OTOMEGA-DUMITRU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE