Home / Politic / Alegeri în USR-PLUS Mureș. Irina Sorescu-Vasile crede în unitate, transparență și lucru în echipă

Alegeri în USR-PLUS Mureș. Irina Sorescu-Vasile crede în unitate, transparență și lucru în echipă

Distribuie

Irina Sorescu-Vasile, co-președinte al USR-PLUS Mureș, și-a anunțat sâmbătă, 19 iunie, candidatura pentru funcția de președinte al filialei județene USR-PLUS la alegerile interne care se vor desfășura joi, 24 iunie.

Cu gândul la ”politică altfel decât în mod tradițional”

La evenimentul de lansare a candidaturii au fost prezenți și Lorant Sas – deputat de Bistrița Năsăud, Alin Prutean – deputat de Sălaj, Viorel Băltărețu – deputat de Cluj, George Cătean – secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Anca Șerban – reprezentantă a Biroului Senatorial Cluj.

”Candidez cu dorința ca în primul rând, după aceasta fuziune, să reușim să ne omogenizăm viziunile, valorile, proiectele pe care le-a avut fiecare dintre noi în interiorul partidelor, și împreună, mai mulți, mai dornici de rezultat, să reușim să devenim un adversar politic de temut pe plan local, un fapt în aparență dificil, având în vedere specificul județului Mureș, care a fost mereu scena de manifestare a partidelor tradiționale. Știu că membrii USR-PLUS sunt oameni ce își doresc să fie parte din schimbare, motivați fiind de faptul că noi, facem politică altfel decât în mod tradițional, de aceea îmi doresc transparență, competență, dar și posibilitatea ca toți oamenii determinați și competenți să aibă posibilitatea să se afirme. Unitatea, transparența și lucrul în echipă cred că sunt dezideratele care ar trebui să definească ceea ce va însemna de acum înainte partidul nostru”, a declarat Irina Sorescu-Vasile, care va avea doi contracandidați, respectiv pe Ana Lucia Hang, co-președinte al USR-PLUS Mureș și subprefect al județului Mureș, și pe Ovidiu Năsălean.

Două facultăți absolvite

În vârstă de 30 de ani, Irina Sorescu-Vasile și-a început activitatea politică în noiembrie 2019, când s-a înscris în Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS). La alegerile locale din septembrie 2020, a candidat pentru funcția de consilier județean din partea Alianței USR-PLUS, iar la alegerile parlamentare din decembrie 2020 s-a aflat pe lista candidaților Alianței USR-PLUS Mureș pentru Camera Deputaților. În perioada februarie 2021 – aprilie 2021, Irina Sorescu-Vasile a ocupat funcția de președinte al PLUS Mureș, iar din aprilie 2021 ocupă funcția de co-președinte al USR-PLUS Mureș.

Din CV-ul Irinei Sorescu-Vasile mai amintim faptul că este licențiată în Științe Economice, specializarea Finanțe – Bănci, la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara (2012) și în Drept, la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

În prezent, Irina Sorescu-Vasile este studentă la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității ”Dimitrie Cantemir” din Târgu Mureș.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.