Campanie de vaccinare iniţiată de organizatorii Festivalului Vâltoarea Mureşeană Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 260 Vizualizări

Campanie de vaccinare iniţiată de organizatorii Festivalului Vâltoarea Mureşeană

Peste 90 de persoane au solicitat imunizarea împotriva SARS-CoV-2 cu vaccinul Johnson&Johnson, în cadrul campaniei de vaccinare iniţiate de organizatorii Festivalului Vâltoarea Mureşeană, ca preambul la cea de-a 8-a ediţie a manifestării, care va avea loc în perioada 27-29 august.
”Cu trei săptămâni înainte de Vâltoarea Mureşeană, în perioada 5-7 august am organizat o campanie de vaccinare cu scopul de a veni în sprijinul celor care până acum nu au reuşit să se vaccineze din varii motive şi de a facilita prezenţa tuturor la evenimentele cu număr limitat de participanţi din cadrul festivalului. Acest lucru a fost important pentru noi deoarece, conform Hotărârii de Guvern în vigoare, la festivalurile şi evenimentele cu un anumit număr de participanţi, aceştia trebuie să dovedească că sunt imunizaţi. Un mod de a face acest lucru este prin prezentarea unui certificat de vaccinare mai vechi de 10 zile. Pe parcursul celor 3 zile de campanie, la centrul de vaccinare organizat în Piaţa Teatrului, 92 de persoane au solicitat imunizarea cu vaccinul Johnson&Johnson”, au anunţat organizatorii Vâltorii Mureşene, într-un comunicat de presă.
Potrivit organizatorilor, cei doi medici care s-au ocupat de vaccinarea doritorilor consideră că această campania a fost un succes şi că numărul de participanţi, în condiţiile actuale, este important, mai ales că în această perioadă acesta a fost cel mai aglomerat punct de vaccinare din judeţul Mureş.
”În perioada următoare se mai poate solicita imunizarea în centrul de vaccinare amenajat în Casa de Oaspeţi din Târgu Mureş, unde doritorii vor primi tot vaccinul Johnson&Johnson”, a precizat Vâltoarea Mureşeană.
Organizatorii festivalului au mai arătat că, pe lângă documentul care atestă imunizarea, cei care doresc să ia parte la Vâltoarea Mureşeană şi nu sunt vaccinaţi o pot face prezentând un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, un test rapid de antigen nu mai vechi de 24 de ore sau un certificat medical conform căruia persoana a trecut peste boală, dar nu mai vechi de 180 de zile.
„Vaccinarea nu este un subiect foarte popular, organizatorii au şi primit mai multe critici. Cu toate acestea, noi considerăm că Vâltoarea Mureşeană este un eveniment colorat, unde se întâlnesc oameni diferiţi şi dorim să oferim tuturor şansa de a participa la evenimentele noastre, indiferent prin ce metodă aleg să-şi dovedească imunizarea sau absenţa bolii”, mai precizează comunicatul.
Campania de vaccinare a Vâltorii Mureşene a fost organizată de Asociaţia Parapács Egyesület, Direcţia de Sănătate Publică Mureş, Primăria Târgu Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE