Teatru politic online gratuit Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 104 Vizualizări

Teatru politic online gratuit

Stagiunea Digitală de Teatru Politic 2021 va prezenta gratuit, online, în perioada 6-11 noiembrie, două spectacole de teatru politic, informează un comunicat transmis Agerpres.
Astfel, în intervalul 6 noiembrie (ora 19,00) – 8 noiembrie (ora 19,00), pe canalul de YouTube al Stagiunii de Teatru Politic va fi prezentat spectacolul „Capete înfierbântate 2020”, iar în intervalul 9 noiembrie (ora 19,00) – 11 noiembrie (ora 19,00) va putea fi vizionat spectacolul „Matern”.
„Capete înfierbântate 2020” analizează sistemul medical din România, demantelarea serviciilor publice şi consecinţele aplicării logicii profitului în domeniul sănătăţii, în contextul actualei crize sanitare provocate de pandemia Covid-19. Este un spectacol despre consecinţele dureroase ale unor politici publice care privilegiază, inclusiv în domeniul sănătăţii, profitul şi logica eficientizării cu orice preţ în defavoarea interesului public şi medicinei sociale, se arată în prezentarea spectacolului.
Din distribuţie fac parte Alexandru Potocean, Oana Rusu, Teodora Retegan, Maria Sgârcitu, iar regia este semnată de David Schwartz.

Producţia poate fi vizionată pe link-ul https://youtu.be/oD1lfNDZdzU.
„Matern” este un spectacol de explorare cu mijloace performative a transformărilor la care este supus corpul şi psihicul persoanelor care devin mame. Maternitatea este considerată o etapă dezirabilă în viaţa femeilor, ceea ce face ca aspectele mai dificile cu care se confruntă multe dintre acestea, pe durata maternităţii, să rămână un tabu în societate, cu un potenţial impact negativ asupra imaginii de sine sau bunăstării emoţionale şi psihologice, potrivit prezentării producţiei.
Din distribuţie fac parte Oana Rusu şi Alice Monica Marinescu, iar conceptul şi scenariul sunt semnate de Alice Monica Marinescu.
Spectacolul „Matern” poate fi vizionat accesând link-ul https://youtu.be/nYbJbp3ux-M.
Stagiunea de Teatru Politic 2021-2022 a început în septembrie la Centrul de Teatru Educaţional Replika din Bucureşti şi a continuat la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti, la finalul lunii octombrie, cu premiera spectacolului „Rafina”, în regia Irinei Gâdiuţă.

Stagiunea Digitală de Teatru Politic 2021-2022 face parte din proiectul Perifeeria, finanţat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, care îşi propune facilitarea accesului la cultură şi dezvoltarea capacităţii de (auto)reprezentare prin teatru pentru grupuri şi categorii marginalizate din punct de vedere social, economic şi cultural.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE