Pacienții cu diabet zaharat sunt predispuși la forme mai grave de COVID-19 Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 156 Vizualizări

Pacienții cu diabet zaharat sunt predispuși la forme mai grave de COVID-19

Asociațiile de pacienți membre al Forumului Român de Diabet trag un semnal de alarmă asupra riscului la care sunt expuse persoanele cu diabet zaharat și recomandă pacienților să ia măsuri pentru a se proteja.

Într-un efort comun de încurajare a unor măsuri adecvate de protecție, asociațiile de pacienți membre ale Forumului Român de Diabet au formulat o serie de recomandări pentru a reduce riscurile la care sunt expuse persoanele cu diabet zaharat în această perioadă.

,,Monitorizați constant starea de sănătate! Controlul diabetului rămâne cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți în această perioadă, mențineți permanent legătura cu medicul   diabetolog, mergeți la un consult sau apelați la telemedicină, testați-vă glicemia regulat, respectând indicațiile medicului dumneavoastră, practicați actvități fizice zilnice/ exerciții, respectați dieta stabilită de medicul dvs. pentru a vă proteja sistemul imunitar, respectați normele de igienă și distanțare socială pentru a evita infectarea cu virusul SARS-CoV-2 și vaccinați-vă!”, au precizat reprezentanții Forumului Român de Diabet.

,,Asociațiile de pacienți atrag atenția efectelor nocive pe care dezinformările din spațiul public și teoriile anti-vacciniste le au asupra pacienților. Informațiile false descurajează pacienții să se vaccineze, afectându-le acestora sănătatea și chiar punându-le viața în pericol. Pentru pacienții cu diabet zaharat,vaccinarea este cea mai sigură  metodă de reducere a riscurilor asociate infectării  cu COVID-19”, a subliniat Maria Mesaroș, președintele Federației Asociațiilor Diabeticilor din România.

,,O parte dintre pacienții cu diabet zaharat cred în mod greșit că vaccinarea duce la apariția cheagurilor de sânge, că vaccinul le crește glicemia sau că pacienților cu boli cronice sau autoimune le este interzis vaccinul. Toate aceste informații sunt false. În realitate, vaccinarea este soluția pentru reducerea riscului de apariție a formelor moderate sau severe ale COVID-19 și,  implicit, a riscurilor care derivă din infectarea cu virusul”, a arătat prof. dr. Bogdan Timar.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE