Home / Administratie / Caz de pestă porcină pe raza comunei Ibănești

Caz de pestă porcină pe raza comunei Ibănești

Reprezentanții primăriei comunei Ibănești atrag atenția asupra faptului că în cursul zilei de joi, 25 noiembrie, a fost depistat un caz de pestă porcină la un mistreț a în fondul de vânătoare de pe raza comunei Ibănești, Nr 41 Sirod. Ca urmare, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș (D.S.V.S.A. Mureș) a dispus luarea de urgență a unor măsuri pentru locuitorii comunei Ibănești. Astfel, toate porcinele vor fi ținute închise de către proprietari. De asemenea, orice caz de îmbolnăvire sau deces al porcinelor va fi raportat de îndată la medicul veterinar. Nu în ultimul rând, descoperirea de mistreți morți va fi raportată în cel mai scurt timp medicului veterinar sau Primăriei Comunei Ibănești.

„Precizăm că, în situația în care se va ajunge la sacrificarea și incinerarea porcinelor din gospodării, vor fi despăgubiți doar proprietarii ale căror animale sunt crotaliate, înregistrate la medicul veterinar și la Primăria Comunei Ibănești. Costurile de incinerare vor fi acoperite din bugetul local doar pentru animalele evidențiate după cum am arătat, la medicul veterinar și la primărie.Pe fondul apariției și al unei eventuale evoluții a pestei porcine pe teritoriul comunei Ibănești, se impune ținerea închisă a câinilor în gospodării, aceștia fiind factori de răspândire a bolii”, precizează reprezentanții Primăriei Ibănești.

(Redacția)

Citeste si:  Calendarul înnoirii flotei de autobuze din Târgu Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Megabuget pentru investiții și reparații anunțat de primarul Soós Zoltán

Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș au publicat în dezbatere publică, pe pagina web proprie, www.tirgumures.ro, …