VIDEO-FOTO: Inaugurare ”Dora Optics & Dora Medicals” la Sighişoara, cu analize gratuite Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1401 Vizualizări

VIDEO-FOTO: Inaugurare ”Dora Optics & Dora Medicals” la Sighişoara, cu analize gratuite

Una dintre cele mai moderne policlinici care activează pe piața serviciilor medicale din județul Mureș a fost inaugurată sâmbătă, 5 februarie, în municipiul Sighișoara. Investiția a fost realizată sub brandul ”Dora Optics & Dora Medicals” și funcționează într-un spațiu generos, de circa 350 de metri pătrați, amenajat la rigorile anului 2022, într-un imobil aflat pe strada Mihai Viteazu nr. 40 din Sighișoara.

Paletă largă de servicii medicale

Prezent la eveniment, dr. Madaras Zoltán, medic primar oftalmolog și director Dora Optics, a precizat că policlinica furnizează o gamă vastă de servicii, din următoarele specializări medicale: Laborator de analize medicale, Alergologie – imunologie, Cardiologie, Ginecologie, Medicină internă, Neurologie, Ortopedie, Senologie (ecografie mamară), Urologie și nu în ultimul rând Oftalmologie și optică medicală.

”Vom oferi servicii de consultații medicale ambulatorii pe mai multe specialități, oftalmologie, optică medicală, analize de laborator, în regim contractual cu Casa de Asigurări. Sperăm că vom oferi aici servicii medicale de înaltă calitate, aducem expertiza noastră din Târgu Mureș, respectiv a întregii rețele noastre din județul Mureș, atât ca ambulator și policlinică, cât și ca optică medicală și clinică de oftalmologie”, a precizat dr. Madaras Zoltán.

Noua policlinică se află într-o zonă dens populată din Sighișoara și va fi deservită de o echipă competentă de specialiști, medici și asistenți medicali cu experiență. Totodată, amplasarea cabinetelor medicale este gândită astfel încât să respecte circuitele epidemiologice impuse de pandemia de COVID-19, cu scopul de a proteja atât pacienții cât și personalul medical față de virusul SARS-CoV-2.

”Medicii care consultă și care vor consulta aici sunt din Târgu Mureș, ei vor face naveta, iar programările pentru consultații se fac aici, urmând ca medicii noștri să vină săptămânal și să consulte pacienții. Aici efectuăm consultații, investigații, iar cei care au nevoie de operații cum ar fi de exemplu de cataractă sau alte probleme oftalmologice vor veni la clinica noastră din Târgu Mureș”, a menționat dr. Madaras Zoltán.

Aparatură medicală de înaltă performanță


Cadrul ultra-modern în care echipa ”Dora Optics & Dora Medicals” își va desfășura activitatea în Sighișoara va fi completat de o gamă variată de aparatură medicală de înaltă performanță.

”Avem pe partea de oftalmologie cele mai performante și moderne aparate, cu care putem nu doar să consultăm, să efectuăm consultații de bază, ci și să investigăm diferite aspecte legate de boli oculare. Amintim aici tomograful retinian cu care putem investiga și monitoriza pacienții glaucomatoși, cu care putem efectua investigație de tomografie retiniană la pacienții cu degenerescență maculară. Avem aparat cu care efectuăm investigații de câmp vizual, respectiv ecografie – facem la pacienții cu cataractă, respectiv biometrie, altfel zis măsurătoarea pentru cristalin. Deci noi, în Sighișoara, de acum putem investiga pacientul în sensul a tot ce înseamnă consultație-investigație, iar doar pentru operație se mai vine la Târgu Mureș”, a punctat directorul Dora Optics.

Analize medicale gratuite

Înscrierile pentru efectuarea de analize medicale din fondurile gratuite decontate de Casa de Asigurări de Sănătate Mureș se fac începând de luni, 7 februarie, urmând ca peste o săptămână, în data de 14 februarie, să demareze și activitatea de recoltare a probelor în cadrul laboratorului.

”Analizele de laborator sunt gratuite, cu bilet de trimitere. Se fac înscrieri de luni și prima zi în care se recoltează probe va fi 14 februarie. Analizele de laborator sunt gratuite în limita numărului de locuri decontat de CAS, 5-10 analize zilnic”, a precizat dr. Madaras Zoltán.

Sustenabilitate energetică

Un detaliu important, sediul Policlinicii ”Dora Medicals & Dora Optics” Sighișoara va consuma energie regenerabilă grație panourilor fotovoltaice proprii amplasate pe clădire care vor asigura o producție de 10 kilowați-oră.

”Asigurarea sustenabilității energetice este un obiectiv important de-al nostru. Noi vom fi aici producători de energie practic, pentru că ce e instalat pe acoperiș e mult mai mare decât necesarul nostru de energie. Aceasta se datorează convingerii mele personale că trebuie să investim într-o lume mai verde și mai bună, pentru copiii noștri”, a punctat dr. Madaras Zoltán.

Al nouălea punct de lucru Dora Optics

Pentru brandul Dora Optics, punctul de lucru de la Sighișoara este cel de-al nouălea din portofoliu. Astfel, în prezent rețeaua Dora Optics este prezentă cu câte două puncte de lucru în Târgu Mureș și Reghin și cu câte un punct de lucru în Sighișoara, Mediaș, Târnăveni, Luduș și Miercurea Nirajului.

”Dora Optics & Dora Medicals” Sighișoara își desfășoară activitatea zilnic, între orele 7.00 – 19.00, iar datele de contact ale policlinicii sunt următoarele: telefon 0770-810.855 și 0799.305.475 și e-mail doraopticssighisoara@gmail.com.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE