Investiții pentru Târgu Mureș susținute de liberali Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 786 Vizualizări

Investiții pentru Târgu Mureș susținute de liberali

Grupul consilierilor locali ai Partidului Național Liberal care își desfășoară activitatea în Consiliul Local Târgu Mureș a anunțat miercuri, 9 februarie, susținerea și votarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Târgu Mureș pe anul 2022.

Potrivit consilierilor locali liberali, în bugetul votat ”sunt alocate sume consistente pentru educație, dar și pentru investiții în infrastructură și de asemenea pentru proiectele cu finanțare externă – guvernamentală și europeană nerambursabilă”, iar în ce privește defalcarea pe cheltuielile prognozate pe acest an bugetar ”reparațiile curente însumează aproape 80 de milioane de lei”, iar ”circa un sfert din această sumă, în jur de 20 de milioane de lei, incluzând sume din credite de angajament multianuale, este prevăzută pentru lucrări de reparații la zeci de grădinițe, școli gimnaziale și licee din municipiu.”

Consilierii PNL din Consiliul Local Târgu Mureș au mai anunțat că sume importante, ”de ordinul milioanelor de lei pe lucrare”, au fost alocate pentru lucrări de intervenții și reparații străzi, trotuare, parcări și lucrări edilitare, precum și pentru reparații și întreținere parcuri de joacă, odihnă și parcuri pentru câinii de companie, ”câte unul pentru cartierele Tudor – Cornișa, Dâmbu – Mureșeni, Unirii – Aleea Carpați și, de asemenea, pentru reparații la containerele subterane existente.”

„Suntem hotărâți să schimbăm orașul nostru, să contribuim la dezvoltarea acestuia și vom întreprinde toate acțiunile necesare pentru acest lucru. Este încă o perioadă dificilă, este adevărat, însă trebuie să intervenim prompt și să investim în viitor! De asemenea, susținem în continuare proiectul unui pod nou peste râul Mureș, între cartierele Unirii și Aleea Carpați, care va fi depus spre finanțare pe programul guvernamental „Anghel Saligny”, a transmis Horațiu Suciu, consilier local și președinte al PNL Târgu Mureș.

Grupul consilierilor PNL din Consiliul Local Târgu Mureș este alcătuit din Horațiu Suciu, Alexandru György, Horea Arthur Șarlea și Bogdan Costin Voicu.

Principalele mesaje transmise de Grupul PNL din Consiliul Local Târgu Mureș:

– În premieră, în acest an am alocat bani și pentru un proiect-pilot care prevede amenajarea de containere subterane cu acces pe bază de cartelă.

– În bugetul de cheltuieli mai sunt prinse reparații la punctul de lucru Tudor, al clădirii din strada Cutezanței unde funcționează Direcția Fiscală Locală, precum și reabilitarea pasajului pietonal din Bulevardul 1 Decembrie 1918 numerele 21-43.

– În ce privește proiectele din fondurile externe nerambursabile, unde asigurăm cofinanțarea din bugetul local, acestea au alocate în acest an circa 173 milioane de lei.

– Continuăm proiectele în derulare precum sistemul de management al traficului în municipiul Târgu Mureș, reconversia funcțională și reutilizarea unor terenuri și suprafețe abandonate și neutilizate din oraș, reamenajarea spațiilor urbane cu centru multifuncțional în zonele de locuit marginalizate, ca și lucrările de creștere a eficienței energetice la clădiri rezidențiale din municipiul Târgu Mureș.

– Sunt în faze avansate proiectele de reabilitare, consolidare și mansardare Școala Gimnazială “Friedrich Schiller”, modernizarea și reabilitarea atelierelor de la Liceul Tehnologic “Gheorghe Șincai”, amenajare creșă și grădiniță cartierul Belvedere, extindere și modernizare clădire pentru amenajare creșă strada Apaductului nr. 54-56. Am avut în vedere, de asemenea, demararea construcției unui campus școlar.

– Între cele mai importante puncte pe care le-a susținut grupul consilierilor liberali se numără demararea construcției unui campus școlar, servicii de supraveghere video în zona școlilor din municipiu, dar și a parcurilor, alocări pentru bursele școlare și premii, reparații, investiții în dotări, îndeosebi materiale didactice digitale pentru unitățile școlare din Târgu Mureș.

– Dincolo de sumele pentru lucrări de intervenții și reparații străzi, trotuare, parcări și lucrări edilitare, am avut în vedere alocări pentru proiecte mari, precum reamenajarea infrastructurii pe coridorul deservit de transportul public local pe zona Vest-Centru a municipiului, reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridorul cartier Tudor Vladimirescu – 22 Decembrie 1989, execuție lucrări – tronsoanele 3 și 6  ale inelului ocolitor. 

– Alte proiecte mari, pe care le dezvoltăm cu fonduri proprii, dar și guvernamentale și europene nerambursabile, au început să-și arate roadele și și le vor arăta și în următorii ani: autobuzele pentru înnoirea parcului auto al Transport Local (diesel, electrice și hibrid), realizarea de două noi creșe, răspunzând unei nevoi reale a municipiului.

– Pe vechiul buget, am reușit ca serviciile oferite de Direcția Fiscală Locală să se poată realiza integral electronic, iar din acest an Direcția de Asistență Socială va implementa un proiect POCA privind digitalizarea tuturor serviciile pe care le oferă, la rândul său. DAS Mureș are în precontractare un proiect cu finanțare nerambursabilă aferent Programului Operațional Capital Uman 2014-2020 pentru înființarea primului centru multifuncțional din zonele marginalizate din Târgu Mureș, pe strada Dealului, cuprinzând un centru de zi pentru copii, un centru de zi pentru persoane vârstnice și un centru de prevenire a adicțiilor.

– La inițiativa grupului PNL din Consiliul Local Municipal, a fost prins în buget studiul de fezabilitate pentru construcția unei parcări supraetajate de peste 200 de locuri în zona Liceului Sanitar.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE