Poliția Orașului Luduș, la bilanț Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 242 Vizualizări

Poliția Orașului Luduș, la bilanț

Prin lege, efectivele de polițiști din cadrul Poliției naționale sunt constituite într-un serviciu  public dedicat societății prin parteneriatul dintre Poliție, pe de o parte, iar pe de altă parte fiind cetățenii, unitățile de învățământ, cultele religioase, mediile de afaceri, precum și autoritățile publice locale. Așa se explică de ce Poliția națională, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș și Poliția orașului Luduș prezintă în Consiliul Local o Informare cu activitățile desfășurate de efectivele Poliției Orașului Luduș în decursul anului 2021, cu principalul scop de rezolvare a problemelor cu impact asupra societății, asupra vieții sociale, creerii unui climat de siguranță civică pentru toți cetățenii orașului Luduș.

Constatări și sancțiuni

În informrea prezentată de șeful Poliției Orașului Luduș, Leonid Vasile Frandeș este prezentată criminalitatea gravă comisă cu violență: 34 loviri, 12 ucideri din culpă, 3 vătămări corporale, 31 vătămări din culpă, 17 amenințări, o violare de domiciliu, câte 2 hărțuiri și violuri, 7 acte sexuale cu un minor și 4 lipsiri de libertate. Criminalitatea contra patrimoniului este reprezentată de cele 107 cazuri: 66 furturi, 7 înșelăciuni, 19 distrugeri, 2 tâlhării, câte un abuz de încredere și tulburare de posesie și 9 operațiuni financiare. Pentru toate aceste încălcări ale legislației, în anul 2021 s-au aplicat 1.700 de sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor fiind de 953.105 lei.

Un capitol aparte, riscul rutier 

Comisarul șef Frandeș spune că „În baza planurilor de măsuri întocmite la nivelul IPJ Mureș – Serviciul Rutier și Serviciul de Ordine Publică s-a acționat pentru reducerea riscului rutier, respectiv pe linie de indisciplină pietonlă, bicicliști, combaterea consumului de alcool și a vitezei excesive, sintezele cu rezultatele obținute fiind raportate la termenele stabilite”.

Cu toate acestea, în anul 2021 „Pe acest segment de activitate au fost aplicate 939 de sancțiuni contravenționale, au fost reținute 148 permise de conducere și 63 certificate de înmatriculare. Au fost constatate 24 de infracțiuni în flagrant la regimul circulației rutiere”. În plus, pe raza orașului Luduș s-au produs 5 accidente grave de circulație, soldate cu 2 morți, 4 răniți grav și 6 răniți ușor, cei doi morți fiind înregistrați pe strada 1 Mai la o traversare neregulamentară și pe DN 15 E 60, în afara orașului.

În încheierea informării făcute în plenul Consiliului Local, comisarul șef Leonid Vasile Frandeș a afirmat că „În cadrul Poliției Oraș Luduș există un climat bun de lucru, activitatea desfășurându-se în parametrii normali, conform fișelor posturilor pentru fiecare categorie de personal. Considerăm că în această perioadă, efectivul poliției a reușit să facă față problemelor apărute, iar urmare a activităților curente și specifice întreprinse, precum și a analizei periodice a situației operative, s-a reușit stăpânirea fenomenului infracțional de pe raza de competență. Ne propunem ca pe viitor să acordăm o atenție sporită activităților preventive prin organizarea și executarea de acțiuni eficiente care să aibă impact pozitiv asupra cetățenilor, concomitent cu descurajarea elementelor infractoare”.

Desigur, în această periodă și Poliția Orașului Luduș se confruntă cu unele situații și cazuri mai dificil de rezolvat și la întrebarea pusă de consilierul local Sorin Hărțăgan dacă Poliția orașului are nevoie de sprijin, comisarul șef Frandeș a răspuns afirmativ.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE