Liderul opoziţiei ungare promite agenţie anticorupţie Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 143 Vizualizări

Liderul opoziţiei ungare promite agenţie anticorupţie

Opoziţia din Ungaria va dubla subvenţiile pentru familiile cu copii şi va crea de asemenea o agenţie anticorupţie pentru a preveni fraudele cu fonduri europene, dacă va câştiga alegerile parlamentare de la 3 aprilie, a declarat liderul opoziţiei, Peter Marki-Zay. Primar al unui mic oraş şi tată catolic a şapte copii, Peter Marki-Zay, care conduce o alianţă de opoziţie din şase partide împotriva premierului Viktor Orban, le-a mai spus de asemenea susţinătorilor săi că un guvern sub conducerea sa ar schimba Constituţia şi ar încerca să obţină aprobarea modificărilor prin referendum.

Pentru prima dată după 2010, Orban şi partidul său de guvernământ, Fidesz, se vor confrunta cu un front unit al partidelor de opoziţie la alegeri.

Drumul lui Orban spre un nou mandat este de asemenea complicat de creşterea inflaţiei şi de disputa cu Uniunea Europeană în legătură cu standardele democratice, care a atras o îngheţare a fondurilor de relansare după pandemie.

Marki-Zay a spus că „puterea nelimitată” a lui Orban „a dus la o corupţie nelimitată”, în timp ce milioane de cetăţeni ungari au dificultăţi financiare.

„Câţiva oameni au adunat o avere nelimitată pentru ei şi pentru prietenii lor. Vedem iahturi, avioane private şi vile”, a spus el într-un discurs.

Marki-Zay a mai afirmat că un guvern condus de el ar crea o agenţie anticorupţie, ar majora salariile, ar introduce moneda euro şi ar dubla subvenţiile pentru copii ale familiilor. El a declarat de asemenea că guvernul său ar păstra gardul construit de Orban la graniţa cu Serbia în 2015 pentru a-i ţine departe pe migranţi. Alianţa opoziţiei include Coaliţia Democrată, socialişti, liberali şi formaţiunea Jobbik, fostă de extremă-dreapta, dar acum trecută la centru-dreapta.

Fidesz, partidul lui Orban, a obţinut un avans de două puncte procentuale în faţa opoziţiei în această lună, conform unui sondaj de opinie.

Pentru a reduce impactul scumpirilor, Orban a plafonat preţul produselor alimentare de bază în februarie şi a prelungit plafoanele deja existente la costurile la energie, combustibil şi creditele ipotecare.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE