Români arestați în Franța, pentru furt de catalizatoare auto Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 307 Vizualizări

Români arestați în Franța, pentru furt de catalizatoare auto

Autorităţile române și franceze au demontat o rețea implicată în furtul de catalizatoare auto din Franţa, evaluat la patru milioane de euro. Trei dintre suspecți au fost reținuți în România.

Potrivit biziday.ro, membrii grupării sunt suspecți că ar fi furat catalizatoare în valoare de patru milioane de euro între februarie 2022 și februarie 2024, în special în regiunea de nord-vest a Franței, majoritatea victimelor fiind persoane juridice. Patru anchetatori din Franța au participat la operațiunea de percheziție.

„La data de  13.02.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române,  cu sprijinul polițiștilor de investigații criminale din cadrul inspectoratelor de poliție județene Suceava, Botoșani, Mehedinți, Dolj și Olt au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal instrumentat de jandarmii din Franța, din cadrul Secțiunii de Cercetări din Caen, cu sprijinul Oficiului Central de Luptă împotriva Delincvenței Itinerante vizând fapte de furt în grup infracţional organizat, tăinuire de bunuri provenind din furt în grup infracţional organizat, participare la o asociație de răufăcători în vederea săvârșirii unei infracțiuni și spălare a banilor”, informeză DIICOT.

Potrivit aceleiași surse, procurorii au confiscat patru mașini de lux, împreună cu o sumă totală de 9.600 euro și 3.400 lei, bijuterii, telefoane mobile, tablete, laptop-uri, dispozitive de stocare relevante pentru caz și alte elemente de probă.

(D.C.)

Sursa foto: jurnaluldearges.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE