Schimbările climatice, pe agenda ONU Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 104 Vizualizări

Schimbările climatice, pe agenda ONU

Secretarul ONU responsabil de problemele climatice subliniază importanța critică a următorilor doi ani în ceea ce privește limitarea impactului schimbărilor climatice și avertizează în acest sens liderii din sfera politică, bancară și de afaceri. Totodată, el solicită acțiuni urgente din partea G20.

Simon Stiell, secretarul executiv al Convenției-cadru a ONU privind schimbările climatice, a declarat că următorii doi ani sunt: „esențiali pentru salvarea planetei noastre. Încă mai avem o șansă de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, prin introducerea unei noi generații de proiecte climatice naționale. Dar avem nevoie de aceste planuri acum”.
Potrivit biziday.ro, el a cerut grupului celor mai industrializate 20 de state (G20), responsabil pentru 80% din emisiile globale de carbon, să acționeze urgent.
Potrivit oamenilor de știință, este esențial să reducem emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030 la jumătate din nivelul actual pentru a împiedica creșterea temperaturilor cu mai mult de 1,5 grade Celsius.
Cu toate acestea, emisiile de poluare la nivel global au atins anul trecut un nivel record, iar angajamentele actuale de reducere a poluării sunt considerate insuficiente pentru a face o schimbare semnificativă, conform Reuters.

(D.C.)
Sursa foto: X/@simonstiell
Sursa informații: biziday.ro și Reuters

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE