22 de persoane din România, Italia, Austria și Slovacia, arestate într-un dosar de fraudă Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

22 de persoane din România, Italia, Austria și Slovacia, arestate într-un dosar de fraudă

Parchetul European a efectuat arestarea a 22 de persoane din Italia, România, Austria și Slovacia, în legătură cu un caz de fraudă în valoare de 600 de milioane de euro din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al Italiei. Suspecții sunt acuzați că au falsificat documente contabile pentru a obține fonduri europene nerambursabile.
Potrivit biziday.ro, poliția financiară din Veneția a pus în aplicare o decizie judecătorească, punând sechestru pe bunuri în valoare totală de peste 600 de milioane de euro. Cu sprijinul autorităților din alte state membre implicate, au fost efectuate 22 de arestări în Italia, Austria, România și Slovacia. Opt dintre suspecți au fost reținuți, în timp ce ceilalți 14 au fost plasați în arest la domiciliu.
De asemenea, un contabil a primit interdicția de a-și mai desfășura activitatea profesională. Printre bunurile confiscate se numără apartamente și vile, criptomonede, ceasuri Rolex, aur și bijuterii, precum și trei mașini de lux: un Lamborghini, un Porsche și un Audi Q8.
„Pe radarul EPPO se află o asociație criminală suspectată că a orchestrat, între 2021 și 2023, o schemă de fraudă pentru a obține fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență italian (NRRP), parte a RRF, pilonul principal al planului de redresare NextGenerationEU”, se arată în comunicatul EPPO.

Falsificări
În 2021, membrii unei grupări infracționale au solicitat granturi nerambursabile pentru susținerea digitalizării, inovației și competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, cu scopul de a-și extinde afacerile pe piețele externe. Suspecții au falsificat situațiile financiare ale firmelor pentru a sugera că acestea erau active și profitabile, în realitate fiind companii fictive și inactive.
Potrivit aceleiași surse, mai mulți complici, inclusiv contabili, furnizori de servicii și notari publici, au ajutat suspecții să obțină cu succes 600 de milioane de euro în fonduri nerambursabile din cadrul PNRR italian timp de doi ani. Suspecții au transferat fondurile în conturile lor bancare din Austria, România și Slovacia imediat ce au primit plățile în avans.
Italia este cel mai mare beneficiar al PNRR-ului creat de UE pentru a sprijini statele după încheierea pandemiei. Statul a primit 191,5 miliarde de euro în granturi și împrumuturi. În acest caz, care implică operațiuni în întreaga Europă, forțele de poliție din Slovacia, România și Austria, precum și Parchetul European (EPPO), sunt implicate în investigație.

(D.C.)
Sursa informații: biziday.ro
Sursa foto: Nicoleta Raluca Tudor | Dreamstime.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE