Trafic aerian perturbat în Europa Stiri din vecinatatea Romaniei
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 353 Vizualizări

Trafic aerian perturbat în Europa

Trafic aerian a fost perturbat în Europa, în cursul zilei de joi. Companiile aeriene au fost nevoite să anuleze sau să devieze numeroase curse, înainte ca controlorii de trafic aerian din Franța să renunțe la o grevă programată pentru ziua de joi, chiar în ultimul moment.

Potrivit biziday.ro, chiar și după ce autoritățile franceze au ajuns la un acord cu sindicaliștii care reprezintă controlorii de trafic aerian, negocierile s-au încheiat prea târziu pentru a preveni impactul asupra zborurilor. Sindicaliștii au solicitat, printre altele, salarii mai mari și condiții de muncă îmbunătățite.

În ciuda acestui fapt, Autoritatea Aeronautică Civilă franceză solicitase deja companiilor aeriene să anuleze 75% din zborurile programate pentru joi de pe aeroportul Paris-Orly, 55% din cele de pe Charles-De-Gaulle și 65% din cele de pe aeroportul din Marsilia.

Potrivit aceleiași surse, desși sindicaliștii au decis să renunțe la grevă în ultimul moment, traficul aerian a fost în continuare perturbat pe întreg teritoriul Franței, cu repercusiuni asupra circulației zborurilor din alte țări care tranzitează spațiul aerian francez, fără aterizare sau decolare de pe aeroporturile din Franța.

În mod specific, conform principalului organizației a companiilor aeriene din Europa, Airlines for Europe, peste 2.000 de zboruri au fost anulate joi în Europa, iar alte 1.000 erau programate să își modifice ruta pentru a evita spațiul aerian francez.

Ryanair a comunicat încă de miercuri că va anula 300 de zboruri, inclusiv din Marea Britanie, Italia sau Spania, exprimând totodată frustrarea sa și solicitând intervenția Uniunii Europene pentru prevenirea unor astfel de situații în viitor, inclusiv în timpul Jocurilor Olimpice de vară. Compania a subliniat nemulțumirea față de necesitatea anulării zborurilor înainte de începerea negocierilor dintre sindicatele de trafic aerian și reprezentanții guvernului francez.

(D.C.)

Sursa foto: Chingyunsong | Dreamstime.com

Sursa informații: biziday.ro, Euronews, Reuters

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE