Bani europeni pentru decontarea cheltuielilor de prevenire a COVID-19 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 377 Vizualizări

Bani europeni pentru decontarea cheltuielilor de prevenire a COVID-19

Consilierii județeni au aprobat, în data de 28 februarie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru, Acordul de implementare pentru accesarea Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), în vederea decontării cheltuielilor eligibile pentru finanțarea operațiunilor de urgență și de recuperare în urma catastrofei cauzate de COVID-19 în România la începutul anului 2020.

Printr-o Decizie a Comisiei Europene din data de 2 septembrie 2021, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a fost desemnat Autoritate de Implementare a FSUE și i s-a alocat în acest sens suma de 5.041.260 de euro.

”Această sumă se repartizează, în mod egal, pe cele opt regiuni de dezvoltare ale României, respectiv câte 630.157,50 euro/regiune de dezvoltare. Cursul euro/leu este 1 euro = 4,9393 lei”, se precizează în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

În acelai document se mai menționează că potențialii beneficiari finali ai finanțării acordate prin FSUE sunt unităţile administrativteritoriale care au efectuat oricare dintre tipurile de operaţiuni eligibile, în vederea înlăturării pagubelor provocate de catastrofa cauzată de COVID-19 în România începând cu anul 2020.

”Începând cu anul 2020, UAT Județul Mureș a efectuat o serie de cheltuieli care se încadrează în cele eligibile de mai sus. Valoarea estimată a costurilor operaţiunilor de urgenţă ca regulă generală nu va acoperi toate costurile rezultate în urma catastrofei cauzate de COVID-19 în România la începutul anului 2020. Prin urmare, considerăm că putem deconta o parte din cheltuielile eligibile din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene. Reprezentanții unităţilor administrativ-teritoriale pot depune dosarele cu documentaţia justificativă până la data de 15 aprilie 2022 la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei”, se mai arată în același Referat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE