„Fragile Podil” de pavel Braila, la Camera K’arte. Alături de Ucraina Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 147 Vizualizări

„Fragile Podil” de pavel Braila, la Camera K’arte. Alături de Ucraina

Video-ul „Fragile Podil” al lui Pavel Braila este una dintre cele mai delicate și puternice lucrări pe care Camera K’arte l-a prezentat anul trecut, potrivit mesajului transmis de echipa K’arte pe pagina oficială de Facebook. În acest sens, se va relua vizionarea acestei lucrări, în contextul actual, începând cu data ziua de duminică 27 februarie de la ora 18:00, timp de 13 zile.

Potrivit descrierii evenimentului, video-ul lui Pavel Braila a fost filmat în cadrul unei rezidențe la Kiev din 2018 organizată de Foundation Center for Contemporary Art (CSM).

„Pentru că tot ce se întâmplă acum frizează absurdul, pentru toată frumusețea și măreția acestui oraș, pentru drama cumplită prin care trec oamenii de acolo și într-un final pentru fragilitatea democrației și a libertăților noastre, vă propunem acest zbor, aproape oniric, deasupra unui Kiev liniștit dar vibrant, în care oamenii încă nu trăiesc sub spectrul morții iar copiii încă aleargă liberi și fericiți prin piețe. „Fragile Podil” ne plimbă prin văzduhul generos al Kievului antebelic (2018), acolo unde artistul înălța desene efemere în vânt, cu optimismul și încrederea pe care retorica unui război nu are cum să le înțeleagă”, a transmis în cadrul online echipa K’arte .

Camera K’arte a avut întotdeauna un cuvânt de spus în zona de cultură a orașului Târgu Mureș prin găzduirea diferiților artiști importanți pentru comunitate.

„”Fragile Podil” funcționează și ca un wake-up call pentru fiecare dintre noi care avem impresia că drama aceasta nu ne privește, că pacea și confortul noastru sunt puse deoparte, că noi putem să privim liniștiți cerul, fără să ne cutremurăm”, au mai adăugat reprezentanții Camerei K’arte.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE