Târgu Mureș: Protest împotriva războiului din Ucraina Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 236 Vizualizări

Târgu Mureș: Protest împotriva războiului din Ucraina

Peste 50 de studenți internaționali de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș au protestat duminică, 27 februarie, în Piața Teatrului din municipiu, împotriva războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

”Noi vrem pace!”

Protestul a fost pașnic și a adunat la un loc studenți din Ucraina, Republica Moldova, Germania, Polonia și Israel, care au intonat Imnul Național al Ucrainei și au etalat lozinci prin care îi cereau liderului de la Kremlin să renunțe la războiul declanșat în Ucraina.

”Sperăm că împreună ajungem la pace şi sperăm să ne audă lumea. Suntem aici pentru suport, noi vrem pace! Ieri au fost trimise maşini din partea Ligii Studenţilor din Târgu Mureş cu medicamente, cu haine, cu mâncare şi cu lucruri de care e nevoie acolo. Sunt foarte mulţi voluntari care au mers acolo cu transportul. Sunt uimită câţi oameni sunt care vor să ajute. Ieri mi-a adus o doamnă steagul Ucrainei şi m-a ajutat să organizez tot. Apreciez fiecare persoană care este aici”, a declarat ucraineanca Lea Fiksler, studentă în anul VI la Medicină dentară.

Aceeași studentă din Ucraina a transmis următorul mesaj către Vladimir Putin, președintele Federației Ruse: ”Dragă preşedinte al Federaţiei Ruse, vă urâm, dar nu urâm ţara dumneavoastră şi pe ruşi. Sperăm să se termine tot, pleacă din ţara noastră, din casa noastră! Slavă Ucrainei!”.

Și alți studenți participanți la protest și-au exprimat dezacordul vis a vis de evenimentele care au loc în aceste zile în Ucraina.

”Sunt din Kiev şi familia mea este acum acolo. (Militarii ruşi – n.r.) stau în apropiere de oraşul meu. Au bombardat depozite de petrol şi astfel este catastrofă nu pentru că e război, e catastrofă ecologică. Ieri am vorbit cu mama şi e foarte speriată, stau acasă şi se ascund în pivniţă şi în fiecare noapte mă trezesc în fiecare oră să văd dacă nu e pentru ultima dată când vorbesc cu ei”, a afirmat Ana Guștiuc, studentă în anul IV la Medicină dentară.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE