Elevii și dascălii de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ceușianu”, alături de semenii lor din Ucraina Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 625 Vizualizări

Elevii și dascălii de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ceușianu”, alături de semenii lor din Ucraina

Printre cei care au întins o mână de ajutor semenilor din Ucraina, nevoiți să-și părăsească locurile natale din cauza conflictului armat, se numără și cei din cadrul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ceușianu” care au demarat în perioada 1-4 martie campania ”Bucurie în cutie”. În cadrul acesteia, elevii școlii, împreună cu părinții și cadrele didactice au pregătit pachete cu haine, jucării și obiecte de îngrijire personală pe care le vor dona apoi copiilor ucraineni refugiați în țara noastră.

„Fiind un subiect de actualitate, se discută peste tot despre situația din Ucraina, inclusiv elevii ne pun tot felul de întrebări, am decis să ne implicăm. Discutând cu colegii, profesorii diriginți și profesorii învățători de la ciclul primar, am decis să abordeze acest subiect la orele de dirigenție, respectiv cele de dezvoltare personală, să le transmitem copilașilor, pe lângă informațiile primite prin intermediul mass-media, să-i facem să înțeleagă faptul că oamenii, mai ales copilașii de o vârstă cu ei suferă ca urmare a acestei situații existente în Ucraina. Discutând aceste lucruri a luat naștere această campanie intitulată ”Bucurie în cutie”, ne-a declarat prof. Paula Chelariu, directorul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ceușianu” din Reghin.

Mobilizarea a fost una exemplară, fapt pentru care sute de pachete vor ajunge la copii refugiați din Ucraina.

Prof. Paula Chelariu, directorul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ceușianu” din Reghin

„Ne-am gândit la faptul că nu este suficient să le spunem copiilor despre situația semenilor lor din Ucraina, trebuie să-i facem să și simtă empatie față de ce trăiesc copilașii de vârsta lor din țara vecină. Atunci, ne-am hotărât să le transmitem copiilor să pregătească câte un pachețel gândindu-se la un copil, la ce ce ar avea el nevoie într-o anumită situație, să fie lucruri noi, purtabile, să nu fie perisabile. Ne-am axat strict pe copilași, deoarece de alimente și alte produse se îngrijesc adulții, în schimb noi ne-am gândit să facem o bucurie copilașilor. Așa se face că în aceste pachete am pus hăinuțe, jucării, inclusiv un mesaj frumos pentru cel care va intra în posesia cutiei cadou, poate chiar și câteva dulciuri, tocmai în ideea în care dorim prin aceste pachete să-i facem fericiți pe acei copii. Practic, s-a umplut o sală cu aceste pachete, am trecut la o a doua sală unde să le depozităm. Sincer, nu mă așteptam ca această campanie să ia o asemenea amploare. Am rămas efectiv fără cuvinte. S-au implicat foarte tare și părinții elevilor la modul incredibil. Lucrurile care au fost donate sunt noi, în stare excepțională, lucru la care nu ne așteptam. Aceste cutii au fost însoțite de o etichetă, nu pentru a ne face reclamă, ci în ideea în care cei din Ucraina să știe că elevii dintr-o școală din România, din Reghin, județul Mureș, s-au gândit și la ei. Campania s-a derulat în perioada 1-4 martie, timp în care s-au adunat sute de astfel de cutii, care vor ajunge la destinatari în perioada următoare, grație sprijinului oferit de către Primătia Municipiului Reghin”, a spus Paula Chelariu.

Mobilizarea exemplară a elevilor, profesorilor și, nu în ultimul rând, a părinților a fost subliniată și de prof. Dénes József, director adjunct, Școala Gimnazială ”Alexandru Ceușianu”.

Prof. Dénes József

„Această campanie demarată în cadrul școlii noastre a scos în evidență mobilizarea exemplară a elevilor, scopul ei fiind acela de a-i face pe copii să empatizeze cu semenii lor care în aceste momente trec prin clipe destul de dificile, nevoiți să-și lase în urmă locul natal pentru a se refugia din calea războiului. Este extrem de benefic ca acești copii să știe că întotdeauna cineva are nevoie de ajutor. Nu trebuie să ne uităm de unde a pornit acest război, pentru că știm foarte bine că sunt foarte multe fake newsuri, mereu există două tabere care își susțin argumentele, dar în acest caz, mai ales când vine vorba de a ajuta copii, persoane civile până la urmă, care, din păcate, trebuie să se ferească din calea războiului. Acest ajutor care trebuie oferit celui în nevoie trebuie conștientizat încă de la o vârstă fragedă, acesta fiind și unul din scopurile acestei campanii pe care cred că l-am reușit. Din 39 de clase, toate au răspuns pozitiv acestei campanii, toți, elevi, cadre didactice, părinți, s-au mobilizat exemplar, lucru care nu poate decât să ne bucure”, a precizat prof. Dénes József.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE