EXCLUSIV. Cine va moderniza sediul BNR Mureș pentru 1,3 milioane de euro Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 806 Vizualizări

EXCLUSIV. Cine va moderniza sediul BNR Mureș pentru 1,3 milioane de euro

Conducerea Băncii Naționale a României a atribuit, în data de 24 februarie 2022, firmei Construct Mapcom SRL Târgu Mureș, un contract în valoare de 6.777.348 de lei (aproximativ 1,3 milioane de euro), fără TVA, pentru executarea lucrărilor de amenajare și modernizare a imobilului BNR Agenția Mureș, situat în Piața Trandafirilor nr. 50 din Târgu Mureș, informează www.licitatiapublica.ro.

Detalii despre proiect

Potrivit caietului de sarcini al licitației, sediul Agenției Mureș a Băncii Naționale a României nu este clasat ca monument istoric, dar face parte din Ansamblul urban zona centrală – centru comercial aflat pe Lista monumentelor istorice din județul Mureș, iar clădirea care face obiectul documentației este corpul principal, C1.

În ceea ce privește lucrările de execuție, acestea vor fi realizate în 24 de luni și vor avea la bază proiectul nr. 134/2019 – “Amenajare, modernizare imobil BNR Agenția Mureș” elaborat de Asocierea SC Dream Development SRL (lider asociere) – SC Stop Fire Consulting SRL – SC Exetech Computers SRL – Electronet Instalații SRL.

”Construcția C1 este formată din două volume: cel paralel cu strada are regimul de înălțime subsol (parțial) plus parter plus două etaje și acoperiș tip șarpantă, iar cel din curte, perpendicular pe stradă, are regim de înălțime parter și acoperiș tip terasă. Funcțional, construcția a fost împărțită în zona accesibilă publicului la parter (fostele ghișee ale BNR, alterior parțial închiriat unei bănci private, iar în prezent în întregime nefolosit) și zona administrativă, de birouri la etajul 1 și 2. Legătura între parter și etaje se face printr-o casă de scară cu acces direct din exterior. Se propune reamenajarea parterului sediului BNR, Agenția Mureș, din construcția C1. Construcția C2 are funcțiunea de anexă (garaje) și nu face obiectul prezentului contract”, se precizează în Memoriul Tehnic General.

Construct Mapcom, firmă deținută de soții Plopeanu

Conform portalului listafirme.ro, SC Construct Mapcom SRL Târgu Mureș s-a înființat în data de 31 mai 1991, are ca obiect de activitate ”Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale” și are doi acționari, Doru Alin Plopeanu (50%) și Adina Gabriela Plopeanu (50%).

Firma a avut 98 de angajați în anul 2020 și a încheiat ultimii cinci ani (2016-2020) cu o cifră de afaceri totală de 109,1 milioane de lei și cu un profit cumulat net de 4,7 milioane de lei.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE