Joia Muzeală la Galeria de Artă Maghiară Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 183 Vizualizări

Joia Muzeală la Galeria de Artă Maghiară

Muzeul Județean Mureș își așteaptă musafirii în vizită la Galeria de Artă Maghiară , joi, 17 martie. În cadrul evenimentului doritorii vor parcurge unul din cele două tururi ghidate programate în Galeria de Artă Maghiară. Galeria de Artă Maghiară permanentă se află în Palatul Culturii, la etajul III, aripa stângă.

Ghidajul în limba română este susținut de Cora Fodor, cercetător și istoric de artă. Acesta se va desfășura de la 17:00 – 18:00. Ghidajul în limba maghiară susținut de muzeograful Erika Oniga, va avea loc la o oră după, de la ora 18:00.

Galeria de Artă Maghiară (1850–1920) cuprinde o mare parte a lucrărilor de început a pinacotecii. Lor li se adaugă două achiziții recente, lucrări reprezentative ale artiștilor: Körösfői-Kriesch Aladár și Hegedűs László.

„Noul concept de expunere din galerie este axat atât pe nuclee de afinități stilistice și tematice, de apartenențe la anumite centre/școli artistice importante cât și pe tendințe artistice. De la Romantism la Istorism, Simbolistica morții și a macabrului, Compoziții biblice, Peisaje, Pictura de salon și imaginea secesionistă a femeii, Barbizon Paris Szolnok, Colonia de artiști de la Baia Mare, Orientalism și pictură istorică sunt câteva dintre nucleele propuse în expunere. Câțiva dintre artiștii reprezentativi sunt: Munkácsy Mihály, Paál László, Wágner Sándor, Hollósy Simon, Ferenczy Károly, Demeter Róbert, Barabás Miklós, Vida Árpád”, menționează echipa curatorială a galeriei. 

Accesul la eveniment se face pe bază de bilet și pe bază de rezervare prealabilă la pr@muzeulmures.ro sau 0749912992, în limita locurilor disponibile. Maximul de locuri per tur este de 20 de persoane.  

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE